Arkadaşlar iyi günler programda kullandığım yıllara göre oluşturulmuş veritabanları var ve bu veritabanları data adlı klasöre kayıt ediliiyor. Yardım etmenizi istediğim konu ise programa giriş formuna veri tabanı seçim butonu koydum bu butona tıkladığımda dbgridde bu veritabanlarının listelenmesini istiyorum ben istediğim veritabanına bağlanmak için çift tıklayıp seçim yaparak bu veritabanına nasıl bağlanabilirim.Kullandığım veritabanı firebird. Veritabanı dosyaları programın kurulu olduğu dizinde data klasörü içinde fdb uzantılı dosyalara halinde duruyor.yapmak istediğim konusunda aşağıda fotoğraf paylaştım. yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Resimlerde görüldüğü gibi veritabanı yazan yere üç noktaya tıkladığımda veritabanlarının listesi geliyor ben istediğim veritabanına çift tıkladığımda ilgili alana ekleniyor ve bağlantısı otomatik yapılıyor.
Veritabanı Dosyasındaki Dataları Listeleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Veritabanı Dosyasındaki Dataları Listeleme
Merhaba,
Kullandığınız Delphi sürümünü belirtmemişsiniz.
Ekte Delphi 10.3.3 ile çalışan örnek uygulama bulabilirsiniz. Uygulama dosya listeleme ve seçilen dosya tam yolunu tespit etmek için örnek bir yöntem göstermektedir.
Bu bilgileri kullanarak tercih ettiğiniz veritabanı bileşenlerinin gerekli parametrelerine atamalar yaparak istediğinizi elde edebilirsiniz.
Çift tıklama tercih etmeyip farklı bir çözüm düşünmenizde fayda var. Kullanıcı fareyi kaydırarak seçmek istediğinin altındaki veya üstündeki seçeneği istemeden seçebilir.
Son olarak, paylaştığınız resimler bir sebepten okunamayacak kadar küçük gözüküyorlar.
Kullandığınız Delphi sürümünü belirtmemişsiniz.
Ekte Delphi 10.3.3 ile çalışan örnek uygulama bulabilirsiniz. Uygulama dosya listeleme ve seçilen dosya tam yolunu tespit etmek için örnek bir yöntem göstermektedir.
Bu bilgileri kullanarak tercih ettiğiniz veritabanı bileşenlerinin gerekli parametrelerine atamalar yaparak istediğinizi elde edebilirsiniz.
Çift tıklama tercih etmeyip farklı bir çözüm düşünmenizde fayda var. Kullanıcı fareyi kaydırarak seçmek istediğinin altındaki veya üstündeki seçeneği istemeden seçebilir.
Son olarak, paylaştığınız resimler bir sebepten okunamayacak kadar küçük gözüküyorlar.
- Dosya ekleri
-
- dosya listeleme.7z
- (52.34 KiB) 108 kere indirildi
Re: Veritabanı Dosyasındaki Dataları Listeleme
Sayın Ertank hocam herzaman ki gibi şahanesiniz. Çok teşekkür ediyorum yardımınız için.Sizi meşgul ettim kusura bakmayın hakkınızı helal edin.