Delphi SOAP Server Style

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
myasa
Üye

Delphi SOAP Server Style

Mesaj gönderen myasa »

Merhaba,

Delphide bir SOAP Server projem var. WSDL aldığım zaman style="rpc" durumda. Bu style tanımnı document olarak değiştirmek istiyorum. Karşı sistemlere destek sağlamak adına. Ancak HTTPSOAPPascalInvoker.Converter.Options üzerinden soDocument vesoLteralParams seçmeme rağmen "rpc" değişmiyor. Delphi SOAP serverda Doc/lit desteği verebiliyor muyuz?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öneri ve yardımlarını rica ederim.

Saygılar.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Delphi SOAP Server Style

Mesaj gönderen mkysoft »

Suradaki paylasima gore Delphi RPC disinda destek vermiyormus. Baska bir cevapta kullanilabilecek bir kutuphane icin baglanti verilmis.
myasa
Üye

Mesaj gönderen myasa »

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Dünden beri epey bir araştırdım. sayfadaki öneriye göre IdSoap baktım. Enson XE3 desteği verilmiş. Delphi 10.4 te derlenmiyor. Mevcut SOAP server projemi değiştirmeden wsdl için document style yapmaya çalışıyorum. Benim de gördüğüm kadarıyla delphi sadece rpc desteklemiş. acaba başka bir yol bulabilir miyiz. Deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Wsdl icindeki kelimeyi degistirmenin cozum olmayacaginin farkindasinizdir. Kisa yoldan cozmek isterseniz .Net ile proxy yapabilirsiniz. Delphinin servisinin .Net'e ekleyip, .Net tarafinda yeni bir servis olusturabilirsiniz. Istek geldigi zaman delphi tarafindaki servisi cagirirsiniz. Diger bir secenek IdSoap'i calisabilir getirmek. XE3 sonrasi cok degisilik olmadi bildigim kadariyla, kaynak kodlari aciksa duzeltilebilir.