selamlar
belki şimdi soracağım şey size biraz garip gelicek ama ben genede sorucam
iki adet formum var iki formdada birbirinden bağımsız tableler ve o tablelere bağlı dbeditler şimdi ilk formdan ilk veritabanıma veri girerken ordan bir editi
form2.dbedit1.text:=dbedit1.text;
şeklinde aktarıp ikinci forma geçip ordada diğer editleri doldurup kayıt yapıyorum fakat o aktardığım edit kaydolmuyo boş gözüküyo bunu nasıl yapabilirim böyle bir projem var
umarım anlatabilmişimdir
şimdiden teşekkürler
farklı tablelere bağlı dbeditleri birbirine aktarmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Aktarım için DATASET leri neden seçmiyorsun?
Mesala
Form1.Table.FieldByName(CariKod).AsString := Form2.Table.FieldByName(CariKod).AsString;
vb..
Kolay Gelsin...
Mesala
Form1.Table.FieldByName(CariKod).AsString := Form2.Table.FieldByName(CariKod).AsString;
vb..
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
husonet yazdı:Aktarım için DATASET leri neden seçmiyorsun?
Mesala
vb..
Kolay Gelsin...
bunu yaptım form1deki dbeditin tablenamesi Sayfano tabi form2 deki de aynı o yüzden yukarıdaki kodda CariKod yerine Sayfano yazdım fakat Sayfano die bişiyin tanıtılmamış olduğuna dair hata veriyo bunu nasıl yapıcam
SayfaNo olarak belirtmiş olduğunuz alan tipi sayısal bir değer mi taşıyor yani tipi integer mı? şayet öyleyse AsString olan yerleri AsInteger olarak değiştirmeniz gereklidir.
Son olarak ta @Aslangeri nin ifade ettiği gibi Dataset i Edit moda aldıktan sonra aktarma yapıp ardından dataset i post etmelisiniz.
Kolay Gelsin.
Son olarak ta @Aslangeri nin ifade ettiği gibi Dataset i Edit moda aldıktan sonra aktarma yapıp ardından dataset i post etmelisiniz.
Kod: Tümünü seç
Form1.Table1.Edit;
Form1.Table1.FieldByName('SayfaNo').AsInteger := Form2.Table1FieldByName('SayfaNo').AsInteger;
Form1.Table1.Post;
Kolay Gelsin.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.