Delphi Google Firebase

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hasanalikaya
Üye
İletişim:

Delphi Google Firebase

Mesaj gönderen hasanalikaya »

Delphi'de Android uygulama yapmaya çalışıyorum. Tabiki remote bağlantılarımı MySQl olarak remote database bağlantılar ile yapıyorum. Burada bir sıkıntı yaşıyorum. Uygulama çalışıyor ama belirli süre sonra başka bir remote çaılşma yaptığımda database in drop olduğunu görüyorum. Tabiki databe'im Bir webhosting database olarak faydalanıyorum. Bunun kullanıcı sayısı artınca belkide 10 kişiye destek veremeyecek sürekli kopacak. Tabiki bunu denemedim. Sadece database server'den hizmet almayı planlıyorum ama. Android Kotlin kullanıcıları Google Firebase Platformundan faydalanıyorlar. Ancak Kotline geçmek lazım. Delphi FB4D ile baplanıldığını söylemiş. Ancak Database JSON olması gerekiyor. NOSQL databaseler kullanıyor. Dün bir arkadaş delphi UniQue ve Delphi Sencha frame worklerinden bahsetmiş. Ben bunları kullanmadım. Sadece symfony framework kullandım ama konu delphi ile ilgili değil. Sanki Delphi Sencha ile Google firebase bağlantısı sağlanabilir gibi geldi ama bu konuda bilgim yok. Açıkcası benim gibi çok az bilgisi olan kişilerin Delphi ile Google Firebase Kullanılırsa bir çok database uygulaması sorunlarının aşılacağını düşünüyorum. İşte sorun MYSQL database i NSQL JSON 'a çevirip. Dönüşte yine mysql olarak bullanmak. Belki vardır. Açıkcası MYSQ i Google Firebase ile kullanılabilinirmi. Ben yeniyim fazla tecrübem yok. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
ertank
Kıdemli Üye

Re: Delphi Google Firebase

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

MySQL veritabanının bağlantı bazında zaman aşımı süresi vardır. Bu süre sonunda bağlantı sunucu tarafında kapatılır.
Mobil uygulamalar için hiçbir zaman direk veritabanı bağlantısı tavsiye edilmez. Bunun yerine REST tabanlı bir web servis "middeware" olarak kullanabilirsiniz. Hem performansı daha iyi olacaktır. Hem veritabanı bağlantılarının kopması sorunu kalmayacaktır. Mobil tarafında da herşeyi "Memory Table" içinde kullanabilirsiniz.

Middleware için MARS-Curiosity kütüphanesini önerebilirim.
https://github.com/andrea-magni/MARS
hasanalikaya
Üye
İletişim:

Re: Delphi Google Firebase

Mesaj gönderen hasanalikaya »

Teşekkür ederim.