Merhabalar..
elimde delphi programına ait olduğunu düşündüğüm kaynak kodları mevcut..bu kodları exe dosyası haline getirebilme imkanımız oalbilir mi acaba..?
delphi 10.3 programıyla gerekli dosyaları da (*.pas ve de *.inc) temin etmeme rağmen aşağıda istenen dosyayı bir türlü temin edemedim..yazılımcı değilim sadece araştırarark bişeyler çıkartmaya çalıştım ama anca bu kadar ilerleyebildim..yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum..
[dcc32 Fatal Error] ALGOXXX.PAS(16): F1026 File not found: 'maskarr.inc'
Delphi Kaynak Kodlarından Exe..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Delphi Kaynak Kodlarından Exe..
- Dosya ekleri
-
- dosyalar.png (4.41 KiB) 5382 kere görüntülendi
Re: Delphi Kaynak Kodlarından Exe..
Merhaba,
Dosya isimlerinin tamamını yazmamışsınız. Paylaştığınız resim de çok küçük gözüküyor. Okunamıyor.
maskarr.inc dosyası benim şahsen adını duyduğum bir dosya değil.
Eksik bileşenler olabilir. Kaynak kod dosyalarında eksikler olabilir.
1- Birçok programcı harici kütüphaneler kullanır. Bazıları bileşen kütüphanesi bazıları ise sadece kod kütüphanesi olabilir.
Sizin elinizdeki proje dosyalar (kaynak kodlar) benzer şekilde harici kütüphane kullanıyor ise EXE haline getirmek için bu kütüphanelerin Delphi çalışan bilgisayarda yüklü olması gerekir.
2- Benzer şekilde birçok programcı kendi kütüphane kodlarını oluşturur. Bu şahsi kütüphane kodları genelde proje kodlarıyla birlikte olmaz. Farklı yerlerde saklanır. Bu durumda da yine ilgili kütüphaneler Delphi yüklü bilgisayar tarafından erişilebilir olmalıdır.
3- Yukarıdaki iki maddede de eksik olmasa dahi Delphi sıfırdan kuruldu ise veya proje farklı bilgisayarda EXE haline getirilecek ise, "search path" düzenlemesi gerekebilir. Farklı ifade ile, 1 ve/veya 2 numarada yüklü kütüphanelerin nerede olduğunu Delphi biliyor olmalı. Bu tanımlar Delphi çinde ya da proje içinde yapılabilir. Tanımlarda eksiklik olması halinde de bu tür hatalar alabilirsiniz.
Sizin durumunuz hangisi bilemiyorum. Delphi bilen bir kişinin incelemesini sağlarsanız belki daha kesin bilgi edinebilirsiniz.
Dosya isimlerinin tamamını yazmamışsınız. Paylaştığınız resim de çok küçük gözüküyor. Okunamıyor.
1- Birçok programcı harici kütüphaneler kullanır. Bazıları bileşen kütüphanesi bazıları ise sadece kod kütüphanesi olabilir.
Sizin elinizdeki proje dosyalar (kaynak kodlar) benzer şekilde harici kütüphane kullanıyor ise EXE haline getirmek için bu kütüphanelerin Delphi çalışan bilgisayarda yüklü olması gerekir.
2- Benzer şekilde birçok programcı kendi kütüphane kodlarını oluşturur. Bu şahsi kütüphane kodları genelde proje kodlarıyla birlikte olmaz. Farklı yerlerde saklanır. Bu durumda da yine ilgili kütüphaneler Delphi yüklü bilgisayar tarafından erişilebilir olmalıdır.
3- Yukarıdaki iki maddede de eksik olmasa dahi Delphi sıfırdan kuruldu ise veya proje farklı bilgisayarda EXE haline getirilecek ise, "search path" düzenlemesi gerekebilir. Farklı ifade ile, 1 ve/veya 2 numarada yüklü kütüphanelerin nerede olduğunu Delphi biliyor olmalı. Bu tanımlar Delphi çinde ya da proje içinde yapılabilir. Tanımlarda eksiklik olması halinde de bu tür hatalar alabilirsiniz.
Sizin durumunuz hangisi bilemiyorum. Delphi bilen bir kişinin incelemesini sağlarsanız belki daha kesin bilgi edinebilirsiniz.
-
- Üye
Merhaba...ertank yazdı: 11 Ara 2024 09:34 Merhaba,
çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap ve de bilgileriniz için..
kütüphane dosyalarını bir şekilde githubdan ya da netten temin ettim fakat aşağıda ismi geçen bu 4 dosyayı hiçbiryerde bulamadım..sanırım kod için yazılımış özel dosyalar ve de temin etme imkanım malesef yok..txt doayalrının isimlerini bu dosyalarla değiştirdiğimde de kod çalışmamakla beraber bu dosyaların isimleriyle hatalar verdi..
maskarr.inc
tblook1.inc
tblook2.inc
tblook3.inc
Kod: Tümünü seç
unit algo;
interface
{uses MBUS_Constants;}
type
Array8= array[0..7] of byte;
TASIC = record
Table: Array8;
XorValues: array[0..14] of Byte;
Mask20: Byte;
Mask40: Byte;
end;
const
{$I maskarr.inc} {//maskarray}
{$I tblook1.inc}
{$I tblook2.inc}
{$I tblook3.inc}
https://www.vbforums.com/showthread.php ... lphi-to-vb
burayı bir incele
burayı bir incele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!