firebird`de refresh

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
eduran
Üye

firebird`de refresh

Mesaj gönderen eduran »

slm.
firebird ile oluşturduğum tabloda bir fieldi autoinc tanımladım. fakat program çalışırken, insert veya post işlemlerinden sonra alanın aldığı değer gridde gözükmüyor. aslında değer var fakat göstermiyor. tabloyu refreh yaptığımda da bu gerçekleşmiyor. programı tekrar çalıştırdığımda kayıtlar düzgünce geliyor.

Aynı sorunu indexlemelerde de gördüm. PKey olmasına rağmen kayıtları sıralamıyor.

iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Query yi açıp kapatman gerek, forumda ARAMA yaparsan bununla ilgili çok yazı bulacaksın

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

ibdataset kullanırsan bu sorunu aşabilirsin.
autoincrement adlı bir özelliği var onu kullan.
eğer yeni kayıt işleminde bu alan null olamaz gibi bir hata ile karşılaşırsan ibdataset in insertsql özelliğindeki sorguda pkey alana 0 değerini gönderip veritabanı tarafından trigger ile gelen veriyi kontrol edip null veya 0 sa generatorle pkey alana uygun değeri atayabilirsin.

biraz karışık gibi oldu ama takıldığın noktada yaz yardımcı olmaya çalışırız. makaleler bölümüne bakabilirsin

viewtopic.php?t=1945&highlight=autoincrement

viewtopic.php?t=3186&highlight=autoincrement
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Aslında olay Autoincrementi veritabanında tetikletmeye çalıştığın için problem yaşıyorsun sana tafsiyem Veritabanında sadece Generator oluştur ardından IbDataset in GeneratorFields inden Generatoru tetiklet problem yaşamazsın.

Kolay Gelsin....

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
eduran
Üye

Mesaj gönderen eduran »

Cevap için ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Ancak;
freeman35 yazdı:Query yi açıp kapatman gerek, forumda ARAMA yaparsan bununla ilgili çok yazı bulacaksın

Kolay gele
demiş. "Admin" siniz fakat; koyduğunuz kurallara kendiniz riayet etmiyorsunuz. "Arama" sözcüğünü büyük harfle yazmanız (!) beni bu mesajımı atmadan önce arama yapmadığım anlamına getiremez. İstediğim sonucu elde edemedim bu yüzden soruyu sordum. Cevap vermek zorunda değilsiniz, vermek zorunda isenizde karşınızdaki insanı kırmadan ya da aşağılamadan veriniz. Forum kurallarını bir üye olarak ben size hatırlatırım. Yaptığınızın anlamını saygısızlık olarak nitelendiriyorum.

Hayırlı geceler...
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Öncelikle Admin olmam beni ne sizden nede diğerlerinden farklı yapmaz, bir diğer konu ise kendinizi aşağıya koyuyorsanız bunu ne bana nede başkalarına mal edemezsiniz. Yazdığım mesajda gayet açık "ARAMA yaparsan çok mesaj bulacaksın" beni yargılamak için bu cümleyi nasıl anladığından çok benim nasıl söylediğim önemli.
bir diğer konu ise evet haklısın, Arama yapıp yapmadığını bilmeden yazdım bunun için özür dilerim, ama hala yetrince dikkatli arama yapmadığın kanaatindeyim ki arkadaş 2 tane link eklemiş. ve eğer programlamanın haricinde birşeyler yazılacaksa sohbet kısmına devam edilsin.

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sayın @eduran,

lütfen üslubunuza dikkat edin. Bizler admin olarak forumda hangi konu ne kadar konuşuldu biliyoruz. Ben her mesajı okuyorum. @Freeman35'in Admin olmasından öte üslubu gayet hoş. Arama yap demiş. Hemen birkaç denemeyle bulamadım deyip sıyrılmak hoş değil.

Bir de bize kuralları öğretmeye çalışma :!: Kural mesajın veya başlığın tamamının büyük olması. Bazı kelimeleri vurgulamak için büyük veya koyu yapabilirsiniz.

Daha önce de söyledim, bu forumda cevap yazan insanları küstürmeye hakkınız yok, buna müsade etmeyiz. Lütfen üslubunuza dikkat edin.

Kolay gelsin.