İşlem sırasına göre yeni numara oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
medcail

İşlem sırasına göre yeni numara oluşturma

Mesaj gönderen medcail »

Yapmak istediğim bi müsteri dabase i var sql server 2000 de burdan cari bilgilerini alıyorum dblookupcombox'a daha sonra buradan 1 ile başlayan digitleri listelettiriyorum. Daha sonra yapmak istediğim ise burada örneğin 10001 den 10999 daha cari nosu var. Buradaki herhangi bir noyu seçtikten sonra bu nonun yanına otomatik örneğin 10001-001 değerini atamak ve yeni bir no oluşturmak istiyorum ve bu noyu başka işlemlerde kullanmak istiyorum. Bu başka işlemlerde kullandıktan sonra bu no ile (10001-001) yapılan işlemleri kaydetmek istiyorum. Yine Aynı müşteri seçildiğinde eğer 001 li işlem yapıldıysa 002 otomatik geçmesini istiyorum ve tabiki tüm cari kodları için aynı işlemin olması gerekiyor..çözemedim lüften yardımcı olun....teşekkür ederim
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

admin görmesin msg başlığını... forum kurallarını okudan iyi olucak sanırım...
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

medcail yazdı:Yazdım ama kimse cevap vermedi ben de tekrar yazıyorum biraz daha çıklamalı. Sql server 2000 üzerinde database var...Bu database deki bazı field ları dblookcombox la çekiyom çektikten sonra arattırma yapip bunlari editlere aktayırorum.. Yani ilk aşamada toplam şunlar var.

Müşteri Adı
Müşteri Cari No

bunlar seçiliyor ve bir ileri butonu var bu butona tıkladıktan sonra şunu yapmasını istiyorum. numara şu 10001 yani 5 digit ve ben bu 5 haneli rakamlardan bir random numara oluşmasını istiyorum. Örneğin 10001 nolu müşteri eğer bu ilk kayıt ise 10001-(001) noyu yanına ekleyecek ve database kayıt yapacak bu numaranın adıda sevkiyat numarası olacak. daha sonra bu yeni numara üzerinden işlemler yapılacak...En sonunda bu sevkiyat nosu ile bu kayıdı yap dediği zaman bu kayıt bir daha değişmemek üzere (sadece admin değiştirebilir) kayıt edilmiş olacak. kullanıcı yeniden bu müşteri cari nosu ile oto sevkiyat oluşturacağı zaman bakacak 10001-001 nolu sevkiyat tamamen bitirilmiş diyecek 002 geçecek ama tamamen bitirilmemiş bir sevkiyat ise bakacak eğer tamamen sonlandırılmadıysa kullanıcı düzenleme yapacak vs...lütfen ben bunun mantığını kuramadım....yapamadım 10 gündür uğraşıyorum...lütfen yardım edin....simdiden allah razı olsun.....
Oncelikle aramıza hos geldiniz... Lutfen forum kurallarını okuyunuz ve uyunuz... Aynı mesajı tekrarlamak veya acele yardım cinsinden başlıklar kullanmak cevaplanma ihtimalini arttirmanin aksine azaltır... konuyu izah eden bir baslık ve de konunun duzgun bir izahı probleminize cevap ihtimalini arttiracaktir....
Bu sebeplerden oturu diger mesajınızı sildim.

Sorunuza gelincemusteri tablonuza SON_SEVKIYAT_NO diye bir alan ekleyin. default degeri 0 olsun. Sevkiyat numarası olusturmak icin de o musterinin SON_SEVKIYAT_NO alanını alıp 1 arttirarak aynı alana geri yazın ve bu 1 arttirilmis degeri de sevkiyat no olarak kullanın.. Tabi bu numara 1,2,3,4,.... diye artacak
eger siz bunu 10000-001, 10000-002,10000-003,10000-004.... seklinde kullanacaksanız o zaman da onunude gerekli fazla sıfırları ekleme isini yaparak string bir sevkiyat numarası olusturmalısınız....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
medcail

teşekkür ederim

Mesaj gönderen medcail »

çok teşekkür ederim...bu konu hakkında bilgi verdiğiniz için ama benim mantık konusuda veya true false gibi durumlarda olan olaylarda bir problemim yok sadece biraz code yardımı olursa sevinirim...teşekkürler
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bakınız sizin probleminizde kod yardımı olabilecek bir konu yok olayı bir kağıt ve bir kalem ile Algoritmanızı oluşturunuz ben şahsen zorlanmış olduğum konularda hep bu yolu seçiyorum. :wink: Ondan sonra kodlarınızı algoritmanıza göre sırasıyla oluşturunuz Problem yaşadığınız kesitlerde Forum'a sorunuz Probleminiz bir kaç yolla yapılabilir Fahrettin Abi nin bu konuda yazmış olduğu mesaj güzel bir çözüm lütfen Mesajı tekrar tekrar okuyup kodlamaya başlayın. Takıldığınız yerlerde Forum'a sorun inanın çok kısa sürede yanıt bulursunuz. :wink:

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.