FrieBird ve İbexpert ile Tablo oluşturdum ama:(

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

FrieBird ve İbexpert ile Tablo oluşturdum ama:(

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhabalar.

Sevgili ustalar,

FreBird tavsiyeleriniz gereği ibexpert yardımı ile öğrenme amaçlı bir tablo oluşturdum. Fakat delphi7 de formu hazırladım. Makale yardımı ile IBDatabase, IBTransaction ve IBDataSet' i bir data modül içine koyarak ayarlarını yaptım.

Buraya kadar iyiydi sonra form üzerine dbeditleri koydum bağlantıyı önce yapamadım sonra datamodüle bir datasource koydum ve onu ıbdataset e bağladım. dbeditlerin datasource lerini manuel olarak datamodul1.ıbdataset1 olarak bağladığımda tablomdaki alanlarım field kısmında görüldü. Bunuda yaptık.

Formum kısmen bittikten sonra iş bir iki veri girerek deneme yapmak tı fakat forma bilgi giremedim. Dataseti, transaction u active gördüğüm yeri activ yaptım yinede bilgi giremedim. Form tasarım halinde iken navigatördeki yenikayıt, düzenle ve yenile kısımları aktif diğer yerleri pasif durumda run yapınca hepsi pasif duruma geçiyor. sol kısımdakiobject tree view de transaction, default yazıyor bundan mı dır bilemediğimden formda aramada yapamadım. Sorunu anlamadığım için. Dbase ile çalışırken tabloyu aktive yaptıkmı bilgi girişi oluyordu.

Burada ne yapmalıyım.

Teşekkür ve saygılarla
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

IBDataset ayarlarını tekrar kontrol etmenizi tafsiye ederim.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Ustam,

Ayarlarını makalede belirtilen şekilde yaptım. Tekrar tekrar kontrol ettim.
Yinede demiyorum ki doğrudur ama makale ile aynı

gözüme takılan şu var datamodule datasource ekledim ve database bağladım datasetin datasource si boş kolıyor bi şey kabul etmiyor. selectsql sinede tarif edildiği gibi kodu yazdım.

Bide tabloda birinci sırada DAIRE_NO alanına PK kısmına çift tıklayarak primery key yaptım. Tarif edildiğinde sql yazımlarında dataset editöründe pk otomatik seçilir sol taraf ve sağdaki pk mavi olur diyordu bende olmadı bende el ile seçerek işlemi tamamladım.

Formda editleri ve dbgridi datasourceye bağlayarak alan adlarını girdim ve datamodüle konan bileşenleri aktive yaptığımda tasarım haline dbgrid de alan adlarım ortaya çıktı navigatör bazı elemanları canlandı ama run diyince olmuyor. Akşamdan beri kafa yoruyorum bakıyorum kurcalıyorum olmuyor.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

olc yazdı: Bide tabloda birinci sırada DAIRE_NO alanına PK kısmına çift tıklayarak primery key yaptım. Tarif edildiğinde sql yazımlarında dataset editöründe pk otomatik seçilir sol taraf ve sağdaki pk mavi olur diyordu bende olmadı bende el ile seçerek işlemi tamamladım.
Tabloları IbExpert ile oluşturduğunuz otomatik seçmez bu da benim kafamı çok kurcalamıştı ama problem yaratmıyor merak etmeyin.

Birde son olarak ileteceğim bir husus var Tasarım aşamasında yapılan en ufacık bir değişiklikte Dataset ler kapatılır, bu yüzden ben projelerimde bütün dataset lerimi kapatırım ve forumlar açıldığı zaman Datasetleri açarım bu en garanti yöntemdir. :wink: Sen en iyisi Run yapmadan önce bütün TOOL ları kontrol et hepsi aktif mi değilmi hepsi Aktif se Run yap.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Hüseyin abi bu saatteki ilgine minnettarım.

Mesajından az önce ibexperti açtım ve tabloya oradan kendi bilgilerimi girdim ve kaydedip çıktım sonra delphiyi açtım form tasarım halinde iken bilgilerim tümüyle görünüyor. Her alanda. Run yapınca bilgiler kayboluyor. Bu durum bana dbase de yaptığım formu hatırlatıyor. Orada form açıldığında active:false olarak açılıyor ve bir buton ile tableyi aktif hale getirince form canlanıyor ve veriler görünüyordu. Sanki Bunda aktif hale getirmediğim bi yer var gibi yoksa tasarım halinde görünen run dada görünmesi lazım dimi.

teşekkür ve saygı ile
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

database,connected=true
transaction, active=true
dataset,active=true
datasource,auto edit=true, enabled=true

birbirine bağlantıları tamam anlatıldığı gibi
Database=transaction
Dataset=database