çıkan sonucu dengeleme?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
çıkan sonucu dengeleme?
Yazmış olduğum bir programdan hesaplama işleri mevcut.Örneğin bir bölme işleminde sonuş 138,85 çıkıyor.Ben bunun yüzdelik kısmını gözönünde bulundurmak istemiyorum.Hangi değere yakınsa ona eşitletmek istiyorum.Örneğin sonuç 138,85 çıktıysa bunu 139 a,138.35 çıktıysa 138 e eşitletmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?
Bunu bir örnekle açıklarsanız sevinirim.Mesela edit1 e girilen sayıyı edit2 ye böldürerek çıkan sonucu düzlettiren bir örnek olabilir.
Iyi çalışmalar.........
Bunu bir örnekle açıklarsanız sevinirim.Mesela edit1 e girilen sayıyı edit2 ye böldürerek çıkan sonucu düzlettiren bir örnek olabilir.
Iyi çalışmalar.........

En son TRSoft tarafından 18 Tem 2004 03:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
@incsoft nedemek emrin olur, sen istediğini söyle bizler, sen F1 e basıp help dahi bakmaya tenezül etmenyen arkadaşarın yerine tüm programı yazarız, çünkü bizim işimiz gücümüz yok biz burda insanların emir ve isteklerini yerine getirmeye mecburuz
ZOR gele
ZOR gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
Incsoft Ayıp oluyor bu tarzda konuşmayı size yakıştıramadım ve sizi kınıyorum.
Burada kimsenin sizin veya bir başkasının sorunlarını çözme mecburiyeti yoktur. Birbirimize olan sevgi ve saygımızı arkadaşlar lütfen kaybetmeyelim.
Soruna gelince.
ilk önce uses kısmına Math unitini ekle.
ve bir fonksiyon oluşturacağız bunun adıda YUVARLA fonksiyonu olsun.
Kullanım Şekli ufak bir örnek
Kolay Gelsin...

Burada kimsenin sizin veya bir başkasının sorunlarını çözme mecburiyeti yoktur. Birbirimize olan sevgi ve saygımızı arkadaşlar lütfen kaybetmeyelim.
Soruna gelince.
ilk önce uses kısmına Math unitini ekle.
ve bir fonksiyon oluşturacağız bunun adıda YUVARLA fonksiyonu olsun.
Kod: Tümünü seç
function Yuvarla(x: Extended): Int64;
begin
if frac(x) < 0.5 then
result := floor(x)
else
result := ceil(x);
end;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Edit1.Text := intToStr(yuvarla(1.5));
end;
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
arkadaşlar bu defalarca konuşuldu ama hala bu yanlış düşünceyi kıramamışız.incsoft yazdı:Eğer burda sorularlara filan cevap vermecenbu sitede ne işin var.
Burada herkes başta zaman olmak üzere birçok şeyden fedakarlık ederek yardımcı olmaya çalışıyor. Burda çözülen sorun, sizin sorununuz. Sizin de biraz gayret göstermeniz, sitede ve forum da araştırmanız lazım. Arama kısmını kullanmanız lazım.
Siz size yöntemi de gösterilmesine rağmen basit bir gayreti göstermeyip, karşı taraftan çok daha büyük fedakalarlıklar bekleyemezsiniz.
Son olarak : burda cevap yazan insanları kimsenin küstürmeye/gücendirmeye hakkı yok. Yönetim olarak buna müsade etmeyiz

Kolay gelsin.
şahsiyet kapasitesini belli etmiş. Dünaynın en iyi programcısı alimi olsan, insan olmadıktan sonra neye yarar.
Şahsiyetin infosuna baktım şimdi Bilgisayar oparötoru yazmış. Demokratik davranmaya çalışıyoruz ama böyle edepsizlerde çıkıyor işte. Ozamanda krallık olup kellesi alınmalı böyle çıban başlarının.
Yüzlerce kez söyledim, söylendi.forum kurallarını okuyun diye.Forumu eve benzetiyorum, üyelerde misafirler. İsteyen buyurur gelir ama edebinle gelir, başımızın üzerine. Ama neyse.... üslubu bozmaya gerek yok...
Bakın çok kişi kızacaktır mutlaka ama, F1 tuşuna basmaya erinen birinden ne programı beklersinizki. İngilizce bilmiyorum denebilir, defalarca anlattığım gibi bende bilmiyordum ama sözlük diye bir şey icat edilmiş alıp onu kurcalarsın bununla işini görürsün. Yani dil bahane değil. Eğer araştırma yapamıyacaksan, 3 satır okumaya tenezzül etmiyorsan kardeş senin yerin burası değil memlekette ve dünyada bir sürü forum site var dilediğin yere gidebilirsin, ama tembel veya embesilin aramızda işi yok. Bilmiyor olabilirsin gayet doğal, ayıp olan öğrenmemektir bilmiyor olmak edepsiz olmayı gerektirmez yada nankörlüğü.
Husonet söylemiş anahtar kelimeyi, şahsiyet hala kod gönder diyor. Bilmiyorsan ve bir tuşa basmaya eriniyorsan forum değiştir.
Koanu hakkında yorum yapabilirsiniz, ama kurallara uyup bunun altına değil sohbet kısmına devam edin, burayı kilitlemiyorum.
Miğde bulandırıcı bu mesajlar için özür diliyorum
Kolay gele
Şahsiyetin infosuna baktım şimdi Bilgisayar oparötoru yazmış. Demokratik davranmaya çalışıyoruz ama böyle edepsizlerde çıkıyor işte. Ozamanda krallık olup kellesi alınmalı böyle çıban başlarının.
Yüzlerce kez söyledim, söylendi.forum kurallarını okuyun diye.Forumu eve benzetiyorum, üyelerde misafirler. İsteyen buyurur gelir ama edebinle gelir, başımızın üzerine. Ama neyse.... üslubu bozmaya gerek yok...
Bakın çok kişi kızacaktır mutlaka ama, F1 tuşuna basmaya erinen birinden ne programı beklersinizki. İngilizce bilmiyorum denebilir, defalarca anlattığım gibi bende bilmiyordum ama sözlük diye bir şey icat edilmiş alıp onu kurcalarsın bununla işini görürsün. Yani dil bahane değil. Eğer araştırma yapamıyacaksan, 3 satır okumaya tenezzül etmiyorsan kardeş senin yerin burası değil memlekette ve dünyada bir sürü forum site var dilediğin yere gidebilirsin, ama tembel veya embesilin aramızda işi yok. Bilmiyor olabilirsin gayet doğal, ayıp olan öğrenmemektir bilmiyor olmak edepsiz olmayı gerektirmez yada nankörlüğü.
Husonet söylemiş anahtar kelimeyi, şahsiyet hala kod gönder diyor. Bilmiyorsan ve bir tuşa basmaya eriniyorsan forum değiştir.
Koanu hakkında yorum yapabilirsiniz, ama kurallara uyup bunun altına değil sohbet kısmına devam edin, burayı kilitlemiyorum.
Miğde bulandırıcı bu mesajlar için özür diliyorum
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5