var
srFileSR: TSearchRec;
sFileName, sFileSize: string;
begin
sFileName := 'c:\test\2.avi';
FindFirst(sFileName,faAnyFile,srFileSR);
sFileSize := IntToStr(srFileSR.Size);
Showmessage(sFileSize);
bir dosyanın boyutunu öğrenmek için bu komutu kullanıyorum
tamam da ben bu komutu 800milisaniyede yenilenen bir saate bağlı bir butondan aldığım zaman dosya boyutu mouse'u oynattıkça değişiyor
Bu nasıl iş anlayamadım
Bunu engellememin bir yolu war mı yada alternatif bir kod verebilir misiniz!
Şimdiden Teşekkürler
S.A.
Sanırım 800 milisaniye dosyanın boyunu okumak için yeterli olmuyor.
eğer dosynın boyu gerçektende değişmiyorsa sadece bir sefer oku değişkene at sonra onu göster.
iyi çalışmalar
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
A.S.
aslında benim amacım download edilen dosyanın boyutunu göstermek ancak bunu denemeden önce kodu denedim ama 1 milisaniyede de aynı
5000 milisaniyede de aynı 1239356 byte gösterdikten sonra 15 ve hatta 1042 falan gösteriyo sonra yaklaşık boyutu gösteriyor ama dediğim gibi
benim amacım download edilen dosyanın boyutunu göstermek
Benim indirmekte olduğum dosyanın boyutunu verecek bi kod lazım.
aslında ben bu kodu sadece denedim we başarısız olduğunu farkettim (tabii ki durağanken sorun yok o ayrı...)
Ben sadece öğrenmek için istiyorum bu kodu denememin amacı da o.
kullanıcının belirlediği herhangi bir dizine (savedialog ile) kaydedelim
function DownLoadInternetFile(Source, Dest : String): Boolean;
begin
try
Result := URLDownloadToFile(nil,PChar(Source),PChar(Dest),0,nil) = 0
except
Result := False;
end;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
SourceString, DestinationString: string;
begin
SourceString := edit1.text;
DestinationString := savedialog1.filename; // dosya buraya kaydedilecek
lpfnCB
Pointer to the caller's IBindStatusCallback interface. URLDownloadToFile calls this interface's IBindStatusCallback::OnProgress method on a connection activity, including the arrival of data. IBindStatusCallback::OnDataAvailable is never called. Implementing IBindStatusCallback::OnProgress allows a caller to implement a user interface or other progress monitoring functionality. It also allows the download operation to be canceled by returning E_ABORT from the IBindStatusCallback::OnProgress call. This can be set to NULL.
büyük ihtimalle burdaki paramtereye geçeceğin fonksiyon her adımda otomatik olarak çağrılarak gerekli bilgiler sana ulaştırılıyordur ama tam olarak bir delphi örneğine rastlamadım. araştırmak gerekir.