quickreport

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akayar
Üye

quickreport

Mesaj gönderen akayar »

Mrb quickreport ile rapor hazırlıyorum. Her sayfada alt toplam almam gerekiyor. Ve bu toplamları rapor sonunda
1. sayfa 5000
2. sayfa 8000
3. sayfa 9000
4. sayfa 2000
....
25.sayfa 40000 gibi yazdırmak istiyorum. Page footer band'ı içine koyduğum QRExpr ile sayfa toplamını aldırıyorum lakin biliyorsunuzki QRExpr sadece 1 kere tanımlanıyor ve 1. sayfanın QRExpr i, 2. sayfanın QRExpr diye tanımlanmıyor. Benim isteğim her sayfadaki QRExpr lerin değerlerini ayrı ayrı yazdırmak, yani 1. sayfanın QRExpr değerini bir satıra, 2.sayfanın QRExpr değerini bir alt satıra yazıp devam etmek istiyorum, 40 sayfanın değeri 40. satırda olmalı, toplamlarını değil. Şİmdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

ya yardımcı olur mu yada mantıklımı tam oalrak bilmiyorum ama toplamları bir pagefooterdaki bir qrlabel e yazdırsan bu değerleri diziye atattırsan ve daha sonra yeni sayfaya bu diziyi göstertsen olurmu ? yada buna benzer birşey. nasıl olacağını tam bilmiyorum yanlız mantık olarak böyle birşey belki olabilir.
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
akayar
Üye

Mesaj gönderen akayar »

Cevabınız için teşekkürler, ancak page footer a ancak bir tane qrlabel koyabiliyoruz ve her sayfada bu tekrarlanıyor, ne yazıkki 1. sayfanın qrlabel ı 2. sayfanın qrlabel ı diyemiyorum.