Qreportta sürüklenebilen labeler

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mertcenk3
Üye
İletişim:

Qreportta sürüklenebilen labeler

Mesaj gönderen mertcenk3 »

Qreporttaki nesneleri sürükle-bırak yöntemi ile yerlerini nasıl değiştirebilirim (program çalışırken) ve bu yaptığım değişiklikleri nasıl kayıt edebilirim ( yapılan değişiklikleri tekrar kullanabilmek için) …
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Pro. (para ile satılan) sürümünde QrEditor diye birşey var. Hesapta bu işe yarıyor ama hiç denemedim.

FastReport veya Report Builder öneririm sana. 9. semineri bir incele.

Kolay gelsin.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Valla ben denedim QREditorü. Benim paramla beş para eder belki :). Raporlamaların en kralı rave report. Mustafa Bey denemedi Rave reportu belki. Report builder a bile beş çeker valla. Şimdiye kadar gördüğüm en muhteşem raporlama kiti. İki tabloyu satır satır yanyana bile raporlayabiliyorsunuz.
Runtime Rapor dizaynı, Her türlü veritabanına ulaşabilmesi, esneklik, hız, bakım kolaylığı her şey muhteşem. ÜStelik report builder gibi karmaşık da değil basit ve kullanışlı. Birde üstüne bedava.Deneyin derim. MertCenk3 Rave Report veya report builder gibi bir raporlama kiti ile Report dizaynı nı kullancıya bırakabilir, ve dizaynları diske kaydederek çağırabilrsin.

Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
mertcenk3
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mertcenk3 »

sair hocam ; rave reporttan kastın delfi 7 ile gelen rave report ise ;ben kullanmayı denedim ,, fakat form1 'imin üzerindeki herhangi bir edit içindeki veri yi rave report taki labelin üzerine aktaramadığım için rave kullanmayı bıraktım .. bu konuda yardıncı olabilirsen sevinirimm..

bu olayı qreportta şöyle yapıyorumm :::
form2.qrlabel1.caption:=form1.edit1.text ; /// ama bu olayı rave de yapamadım....

teşekkürler.....
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim