nbtstat -n
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
nbtstat -n
komut satırında nbtstat -n sonucunu delphi formunda nasıl görüntüleyebilirim?
yapmak istediğim: hazırlayacağım program üzerinde çalışacak bilgisayara bağlanan bilgisayarların ip adresi, kullanıcı adı ve bağlantı saatini öğrenmek. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum....
yapmak istediğim: hazırlayacağım program üzerinde çalışacak bilgisayara bağlanan bilgisayarların ip adresi, kullanıcı adı ve bağlantı saatini öğrenmek. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum....
Merhaba,
öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.
Bunu sanıyorum Indy ve ICS gibi paketlerle yapabilirsiniz. Ayrıca dos komutlarını çalıştırıp, sonucu bir text dosyaya yönlendirebiliyorsunuz. Komutu şu şekilde çalıştırın :
nbtstat -n >c:\test.txt
bu sonucu C'de test.txt isimli bir dosyaya kaydeder. Bunu da kolayca okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.
Bunu sanıyorum Indy ve ICS gibi paketlerle yapabilirsiniz. Ayrıca dos komutlarını çalıştırıp, sonucu bir text dosyaya yönlendirebiliyorsunuz. Komutu şu şekilde çalıştırın :
nbtstat -n >c:\test.txt
bu sonucu C'de test.txt isimli bir dosyaya kaydeder. Bunu da kolayca okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
peki bu dos komutunu formda nasıl execute edebilirim? sonuçta bu komut belli aralıklarla mesela 5 saniyede bir tekrar çalışmalı veya bir buton aracılığıyla sonucun bulunduğu .txt dosyasının içeriği yenilenmeli (ki doğru sonuç versin) eksik ya da yanlış bilgim varsa uyarın. önerilerinizi bekliyorum...
Arama yaparak bu konuyla ilgili sonuçlara ulaşabilirsin.
viewtopic.php?t=3748&highlight=createprocess
viewtopic.php?t=3748&highlight=createprocess
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
nbtstat -n komutu direk çalışmayabilir bu yüzden şeklinde yapabilirsin
Kod: Tümünü seç
command /c nbtstat -n >dosyaadi.txt

cevap 2 mesaj üstte. P206 vermiş linki.
En son mussimsek tarafından 23 Tem 2004 03:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
aşağıdaki kodlar dos komut satırında dir/s komutunun sonucunu c:\dirla.txt dosyasına mı gönderiyor? bu komutların çalışması için projeye bir unit eklemem gerekir mi? StartupInfo ve ProcessInformation dışında değişken değere sahip başka ifade var mı?
Kod: Tümünü seç
var
StartupInfo : TStartupInfo;
ProcessInformation : TProcessInformation;
begin
FillChar(StartupInfo, sizeOf(TStartupInfo), #0);
FillChar(ProcessInformation, sizeOf(TProcessInformation), #0);
StartupInfo.cb:=sizeof(Tstartupinfo);
StartupInfo.dwFlags:=STARTF_USESHOWWINDOW;
StartupInfo.wShowWindow:=SW_hide;
CreateProcess(nil, PChar('command.com /c dir /S > c:\dirla.txt '),
nil, nil, False, 0, nil, nil,