Excel'e veri gönderirken sağa hizalama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Excel'e veri gönderirken sağa hizalama
Forumda bu excele gönderme çok konuşuldu ama eski mesajlara baktım hiç bu hizalama ile ilgili bişey bulamadım. Ben bazı hücrelere yazdığım verileri sağa dayamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Dephi içinden direk excell e OLE ile erişiliyor sanırım daha önceki mesajlarında devexpress kullandığını hatırlıyorum, DevExpress in "SpreadSheet" diye component paketi var. Excell in basit kopyası denilebilir, sadece demolarına bakmıştım. Ama eminimki m$ excell inden daha kolay ve sorunsuzdur
işine yarayabilir sanırım
Kolay gele

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Merhabalar...
- Teker teker aktarma yapıyorsanız işiniz kolay... (Gerçi kümülatif de çözülürdü ama satır sayısı falan seçmek gibi ek fonksiyon lazım olurdu..., Neyse konumuzu saptırmayalım...
)
xExcel bisim OleVariant'ımız varsayalım;
cevabımız...
- Başarılar...
- Teker teker aktarma yapıyorsanız işiniz kolay... (Gerçi kümülatif de çözülürdü ama satır sayısı falan seçmek gibi ek fonksiyon lazım olurdu..., Neyse konumuzu saptırmayalım...

xExcel bisim OleVariant'ımız varsayalım;
cevabımız...
Kod: Tümünü seç
xExcel.Range[ 'A1', 'A1'].Cells.HorizontalAlignment := taRightJustify;
Olayı başka şekilde çözmek zorunda kaldım ama öğrendiğim de iyi oldu teşekkürler 
Çözüm şeklimse, html bir table yapısı oluşturdum
<table>..</table>
yazarken bunların arasına istediğim özellikleri de vererek (renk, stil,hizalama v.b.) yazdırıyorum ve bunu xls dosya olarak kaydediyorum
Sonuç çok güzel oldu..

Çözüm şeklimse, html bir table yapısı oluşturdum
<table>..</table>
yazarken bunların arasına istediğim özellikleri de vererek (renk, stil,hizalama v.b.) yazdırıyorum ve bunu xls dosya olarak kaydediyorum