Databasede sorun olur mu?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Arifceylan28
Üye

Databasede sorun olur mu?

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Selam arkadaşlar.İşyerimiz için bir program yazdım.Programda 3 tableyi birbirine bağladım.Şu an sorunsuz çalışıyor.Fakat kayıtlar fazlalaşınca bi yavaşlama falan olur mu?Paradox database sanırım sınırsız kayıt alabiliyor. (disk kapasitesini katmadım)
Burda yanılıyorsam lütfen beni uyarın.
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Paradox kötü bir seçim, belli bir kayıttan sonra sapıtıyor diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam,

hocam paradox baştan sona yanılgı :wink: Firebird diye aratarak ateş kuşu ile tanış ve acaba paradox niye yanlış seçim öğrenmek istiyorsan, seminerleri seyret.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

kayıtlar artarsa bir yavaşlama olacağı kesindir ama programı yazdığınız mantığa göre bu yavaşlama hissedilmeyebilir.

mesela kayıtları dbgirrde gösteriyor iseniz 100 kayıt için bu önemli bir yavaşlamaya neden olmaz ama kayıt sayısı binlere ulaştığında kayıtları dbgridde gösterecem diye program çakılır kalır.

paradoxa girebileceğiniz maximum veri konusunda ise tam olarak bilgim yok ama bir ara denemek için bir program yazdığımda 2 milyon kayıda ulaşınca table is full hatası ile karşılaştım.

bence günlük hareket sayısını, girilebilecek maximum verileri hesap ederek bu işi yapmanız. eğer çok sayıda bir veri yoksa paradoxta bu işin altından kalkabilir, olmazsa access oda olmazsa firebird kullanın derim.
Arifceylan28
Üye

Günlük müşterilerin adı soyadı adresi,cihaz,arıza falan ekleyecek.Ne diyorsunuz şimdi.Ben bu programı yeniden mi yazayım.Kaldırmaz mı?O kadar uğraştım şimdi yeni baştan yazmak da istemiyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Cevabınızı bekliyorum.Saygılar.
Arifceylan28
Üye

Şimdilik o programı kullansalar ve daha sonra ben yenisini yazsam firebird ile eski kayıtları yenisine aktarabilirmiyim?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ewt aktarabilirsin
ibpump yada datapump ile
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Arifceylan28
Üye

Teşekkür ederim.Ben o zaman öyle yapayım.Şimdilik kullansınlar.Başka bir forumda bi ara client source falan kullanmıyacaksan paradox işini görür demişlerdi.Ama galiba paradoxdan vazgeçmem lazım.Saygılar.
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

Örnek vermek gerekirse Paradox tan agzım yandı :)

ilk baslarda gayet iyi ve guzeldi..Ama zamanla kayıtlar 4000 kadar olunca birden sapıtmaya basladı..Cok agır sorguladı..Istemci makinalar verileri cok geç alıyordu..Ben de Dogru yolu buldum ve Interbase e gectim :)

Gerçekten cok verimli..Open Source.Bence bir an önce interbase e geç..Forum da bu konu ile ilgili bir cok makale ve bilgi var..Hiç yabancılık cekmezsin ve hemen alısırsın..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Access'te bir takım kolaylıklar sunsa da neticede paradox ile aynı kulvarda. Seminerleri mutlaka seyredin. Hedef Firebird ve Sybase olsun :wink:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Access client server bir veri tabanı olmadıgı icin sql komutlarını cok hızlı ve iyi bir sekilde kullanıyor olamaz.... Malesef firebird ile karsılastırmak bile mumkun degildir. Zaten sybase, oracle, mssql den bahsetmeye gerek yok...
Ucretsiz bir veritabanı olacak denilirse benim bildigim su anda dunyada ucretsiz tek bir veritabanı var o da firebird. Diger ucretsiz sistemlere gercekten veritabanı demek cok uygun degil. File based sistemler olarak isimlendirmek daha dogru. Guvenlik yok ve de perofrmans da kısıtlı.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Ne Paradox, Ne dBase ne de MDB hiç biri de Fahrettin beyin dediği gibi gerçek anlamda bir veritabanı değillerdir. Bu yüzden Fahrettin beyin söylediklerini dikkate almanızı tavsiye ederim. Şunu düşünmeniz gerek Siz programı yazdıktan sonra ne datalarınızı olduğu yerde kalacak ne de sizin programcılığınız. Programcılığınız ilerledikçe paradox, mdb gibi veritabanlarının asla ama asla size yetmediğini bir sürü güvenlik ve performans sorunları olduğunu göreceksiniz. Madem programcılığınız belli bir aşamaya geldi işe başlarken ilerde başınıza bela olabilecek seçimler yerine iyice araştırarak ve bu işte uzmanlaşmış insanların tavsiyelerini dinleyerek başlarsanız hem programcılığınız açısından hemde data sağlığınız açısından hayırlı bir seçim yapmış olacaksınız. Paradox la başlayıp ilerde datalarımı aktarırım düşüncesi bile tüylerimi ürpertmeye yetiyor. Aktarırken karşılaşacağınız sorunları bilirseniz baştan hata yapmamış olursunuz. 2 yıl evvel yazdığınız bir programın başına oturup düzeltme yapmak o programı yeniden yazmaktan daha büyük bir beladır. Üstelik program bitmiş ücretini almışsınız ve hatasız çalışıyorsa öyle ağır gelecektir ki.. Düzeltmek için her oturuşunuzda yapmamak için binlerce mazeret bulacaksınız kendinize.. (Ha ha ha Nasıl biliyom ama). Yukardaki sebebleri düşünerek en başta hata yapmadan programa başlamak en güzelidir.

Sevgiler..
Arifceylan28
Üye

Hocam en yakın zamanda interbase öğrenmeye başlıyorum. Yani şimdi :wink: :wink: