kdv oranını farklı tabloya otomatik atama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
kdv oranını farklı tabloya otomatik atama
benim takıldığım bir noktada örneğin kdv oranını tuttuğum kdv isimli tablodan satış adlı tabloya kdv adındaki alana yeni kayıt girdiğimde otomatik olarak 18 değerini girmesini istiyorum.
tablonun afterinsert eventında gerekli değişkene gerekli değeri aktarabilirsin. Böylece her kayıt eklendiğinde değer fieldına aktarılacaktır.
Eğer Ib/Fb gibi bir veritabanı kullanıyorsan trigger yazarak halledebilirsin.
Eğer Ib/Fb gibi bir veritabanı kullanıyorsan trigger yazarak halledebilirsin.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
-
- Üye
Öncelikle Tablonuz insert modda iken post işlemi yapmadığınız sürece cancel yapdığınızda tüm yapılan işlemlerden vazgeçmiş olursunuz.Arifceylan28 yazdı: Beforepost olayına yazsa daha iyi değil mi?Cancel yaptığında kayıt silinmeyecek çünkü.Sadece boş kayıt ve 18 gözükecek.
Yani şöyle düşünün cancel yaptığınızda Kdv fieldın değerinden daha çok o kayıt satırından vazgeçiyorsunuz zaten.
Ayrıca yeni kayıt eklediğinizde default gelen KDV yüzdesini ekranda göstermek isteyebilir veya buna göre işlem yaptırmak isteyebilirsiniz onun için en sağlıklısı AfterInsert eventı olacaktır. Ancak kullanım amacınıza göre nerde isterseniz orada yazabilirsinzi tabi ki.
İlimle geçen bir gece,
-
- Üye
Trsoft demiş ki:
Öncelikle Tablonuz insert modda iken post işlemi yapmadığınız sürece cancel yapdığınızda tüm yapılan işlemlerden vazgeçmiş olursunuz.
Yani şöyle düşünün cancel yaptığınızda Kdv fieldın değerinden daha çok o kayıt satırından vazgeçiyorsunuz zaten.
İşte o kayıt satırından vazgeçtiğimizde Kayıt silinmeyecek 18 kalacaktır.Ben bunu demek istemiştim.
Default olarak ekranda gözükmesini istiyorsa sizin dediğiniz daha mantıklı tabii.Öyle istiyorsa da şart koyması daha iyi olacaktır.Eğer şu alan boşsa kaydı sil gibi.
Ayrıca Şu demişki olayını nasıl yapıyorsunuz yaw
Öncelikle Tablonuz insert modda iken post işlemi yapmadığınız sürece cancel yapdığınızda tüm yapılan işlemlerden vazgeçmiş olursunuz.
İşte o kayıt satırından vazgeçtiğimizde Kayıt silinmeyecek 18 kalacaktır.Ben bunu demek istemiştim.
Default olarak ekranda gözükmesini istiyorsa sizin dediğiniz daha mantıklı tabii.Öyle istiyorsa da şart koyması daha iyi olacaktır.Eğer şu alan boşsa kaydı sil gibi.
Ayrıca Şu demişki olayını nasıl yapıyorsunuz yaw

Sayın @Arifceylan28 cancel işleminden önce eğer post işlemi yapmış iseniz dediğiniz geçerli ancak post işlemi yapdıktan sonra cancel yapmak zaten mantıksız.
Yani Insert modda iken post yapmadan cancel yapmış iseniz o kayıt satırı tamamen silinecektir. Sizin dediğiniz gibi fieldın değeri 18 falan kalmayacaktır çünkü o kayıt satırından vazgeçmiş (silmiş) olacaksınız.
Yaw aslında bunu deneyerek yapmanız sizin daha iyi kavramanızı sağlayabilir çünkü kod olmadığı sürece benim kelimeler ile aram pek iyi değildir.
haa ayrıca faq.php?mode=bbcode burayı kontrol edersen demişki olayını çözebilirsin
Yani Insert modda iken post yapmadan cancel yapmış iseniz o kayıt satırı tamamen silinecektir. Sizin dediğiniz gibi fieldın değeri 18 falan kalmayacaktır çünkü o kayıt satırından vazgeçmiş (silmiş) olacaksınız.
Yaw aslında bunu deneyerek yapmanız sizin daha iyi kavramanızı sağlayabilir çünkü kod olmadığı sürece benim kelimeler ile aram pek iyi değildir.
haa ayrıca faq.php?mode=bbcode burayı kontrol edersen demişki olayını çözebilirsin
İlimle geçen bir gece,
-
- Üye
Çok özür dilerim.Ben deneyerek cevap yazmıştım ama cancel ile başka bir olayı karıştırmışım.Örneğin insert modundayken başka bir kaydı seçtiğinizde veya başka bir olayı gerçekleştirdiğinizde onu silmeden post ediyor.Ben bu olaya cancel demişim.Fakat beforepost olayına yazdığınızda bu dediğim gerçekleştiğinde kayıt olmuyordu.Çünkü değer girilmemiş durumda.Bunu demek istemiştim.Fakat kullanılış amacına göre ikisi de kullanılabilir dediğiniz gibi.
Ayrıca teşekkürler.
Saygılar.
Ayrıca teşekkürler.
Saygılar.