slmlar
3 tablom var
1.müşteri bilgileri
2.verigirişi
3.teklif
2.formun veri alanları ise şöyle
1.grup
2.urunadi
3.fiyati
veri girişini yaparken 1.alanda benim belirlemiş olduğum grublardan bir tanesini seçiyor
2.kısma urun adını yazıyor
3.kısma ise fiyatını
ve bende 3.formda query ile çekerken 1.dblookupcombobox'a su gruba ait urunleri getir diyerek çağırıyorum....
2.tablodan çektiğim bilgileri 3.tablodaki
dblookupcomboboxların değerini aşağıdaki mantığa gore çalıştırmak istiyorum
eğer müşterimin daha önce bir siparişi var ise eski siparişin gelmesini
yok ise
belirlediğim bir default değerin gelmesini istiyorum...
orneğin
yeni kayıt için
adı:mehmet
......
....
teklif formu kısmıda
cpu:seçiniz Fiyati:0
ram:seçiniz fiyati:0
eğer varsa
adı :ahmet
................
...............
teklif formu kısmıda
cpu:PIII Fiyati:50$
ram:128 fiyati:25$
gibi
bir de master detail ilişki kurdum ama 1.table dan kayıt silince 2.sinden silinmiyor neden olabilir kolay gelsin....
Çok acil yardım bekliyorum
hepinize kolay gelsin....
query ile istenilen değerin dblookupda başa taşıma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
queryy ile istenilen değerin dblookupda başa taşıma
arkadaşlar sorunun yanıtını bilen yokmu acaba çok acil bir durum yada onerisi olan tıkandım kaldım rüyalarıma girer oldu şu yapı herkese kolay gelsin
derviş
-
- Üye
Birinci tablodan kayıt silinince 2. tablodan silinmemesi benim başıma da gelmişti.Şöyle birşey yaptım.
Kullanıcı 1. kayıtı silerken 2. tabloyu filtreledim ve sadece silinen kaydın bilgileri kaldı.Bu bilgileri de böylece sildirdim.Filtrelemeyi de kaldırdım.
Ben böyle yaptım daha kolay yolu varsa bilmiyorum.
Kullanıcı 1. kayıtı silerken 2. tabloyu filtreledim ve sadece silinen kaydın bilgileri kaldı.Bu bilgileri de böylece sildirdim.Filtrelemeyi de kaldırdım.
Ben böyle yaptım daha kolay yolu varsa bilmiyorum.
27 mart üye olmuşsun ama hala forum kurallarını okumamışsın, hadi onu geçtim nezaketende olsa kalkıp yokmu bilen diye serzenişte bulunmak bence hoş değil. Kendi adıma konuşayım, böyle bir ibareyi görünce deği cevap vermek soruyu dahi okuma hevesim kaçıyor, Biraz daha dikkat
kolay gele
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
şimdi hocam asla terbiyesizlik ve ukalalık yapmak istemedim ama heralde yanlış cümlelerle anlatttım derdimi tüm forum üyesi arkadaşlardan üzür dilerim ama inanın kesinlikle böle bir şey kasdetmek istememiştim
ama çok sıkışıkım belkide ondan bole bir tabir kullanmış olabilirim insanları asla kırmak istemem
tekrar üzür dilerim kolay gelsin
ama çok sıkışıkım belkide ondan bole bir tabir kullanmış olabilirim insanları asla kırmak istemem
tekrar üzür dilerim kolay gelsin
derviş