selam...
benim çok öğrenmek istediğim bir konu autoexec.bat dosyasının saltokunurluluğunu ve gizlilik özelliklerini kaldırmadan kendiim yaptığım bir programla bu dosyanın içeriğini nasıl değiştirebilirim eğer bana yardımcı olursanın memnun olurum.
iyi çalışmalar kolay gelsin...
autoexecbat dosyası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
Sevgili adaşım aşağıdaki kod umarım sana bir fikir verir
Buradaki kod biraz daha parametrik sen sadece filename yerine Autoexec.Bat verirsen olay tamamdır.
Kolay gelsin,
Mehmet

Kod: Tümünü seç
procedure ClearReadOnlyAttrib(const Filename: string );
var
Attributes: word;
begin
Attributes := FileGetAttr( Filename );
FileSetAttr( Filename, (Attributes and not faReadOnly));
end;
procedure SetReadOnlyAttrib(const Filename: string );
var
Attributes: word;
begin
Attributes := FileGetAttr( Filename );
FileSetAttr( Filename, (Attributes or faReadOnly));
end;
Kolay gelsin,
Mehmet
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
yardım
bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ama anlamadığım bişey ver bu kodu ben nasıl bir şekilde kullanacam yani nereye yazacam
benim asıl istediğim; benim kendi yaptığım bir not defteri programım var yani ben autoexecbatı bu kendi yaptığım not defteri progtamıma açacağım
hani demiştim ya salt okunurluğunu ve gizliliğini değiştimeden bana bunu iyice bir anlatırsanız çok sevinirim
kolay gelsin...
benim asıl istediğim; benim kendi yaptığım bir not defteri programım var yani ben autoexecbatı bu kendi yaptığım not defteri progtamıma açacağım
hani demiştim ya salt okunurluğunu ve gizliliğini değiştimeden bana bunu iyice bir anlatırsanız çok sevinirim
kolay gelsin...
-
- Üye
- İletişim:
arkadaşım her halde sen autoeexc.bat dosyasına ayriyeten kafana göre bilgi yazmak istiyorsun bunun için
1-) salt okunurlu kaldırman bu üst formda açıklamış ve bu komutlar proceudure olduğundan delphinin en üstündeki procedurein üstüne yapıştır ve procedure ismine görede çağır
2-) dosya yazma işlemlerini kullan şu anda kodları tam hatırlamıyorum ama şöyle idi herhalde bunu konuyu pascal kitablarında veya İHSAN KARAGÜLLENİN delphi kitaplarında daha ayrıntılı bulabilirsin
assignfile(dos,'c:\autoexec.bat'); // dosyayı dos değişkeniyle irtibata geçir
rewrite(dos); // dosyayı ilk baştan yazmaya aç yani varsa içindeki bilgileri siler yoksa oluşturu
append(dos); // sonsatırdan ekleme komutu hazırla
writeln(dos,'autoexec yazmak istediğin komut');
closefile(dos);
dediğinde istediğin bilgileri yazılmış bulursun
not : ilk açılış için rewrite,append komutlarından birini şeçmelisin
1-) salt okunurlu kaldırman bu üst formda açıklamış ve bu komutlar proceudure olduğundan delphinin en üstündeki procedurein üstüne yapıştır ve procedure ismine görede çağır
2-) dosya yazma işlemlerini kullan şu anda kodları tam hatırlamıyorum ama şöyle idi herhalde bunu konuyu pascal kitablarında veya İHSAN KARAGÜLLENİN delphi kitaplarında daha ayrıntılı bulabilirsin
assignfile(dos,'c:\autoexec.bat'); // dosyayı dos değişkeniyle irtibata geçir
rewrite(dos); // dosyayı ilk baştan yazmaya aç yani varsa içindeki bilgileri siler yoksa oluşturu
append(dos); // sonsatırdan ekleme komutu hazırla
writeln(dos,'autoexec yazmak istediğin komut');
closefile(dos);
dediğinde istediğin bilgileri yazılmış bulursun
not : ilk açılış için rewrite,append komutlarından birini şeçmelisin
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim: