Forumdaki Firebird önerileri ile Firebird'ü öğrenmeye karar verdim. Deneme amaçlı küçük bir program yaptım ve XP de çalıştırmayı denediğimde hata mesajı ile karşılaştım.
Forumda Firebird veritabanının diğer işletim sistemlerinde çalışmaı için "Gds32.dll" dosyasının prog.la aynı dizinde olması yeterli diye okumuştum.
Acaba bir yerde hata mı yapıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
FireBird'ün Diğer işletim sistemlerinde çalışması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tum Windows platformları icin Firebird1.5 kurmanız yeterli.
Gds32.dll sadece client ler icin kullanılmakta
Kurulumu yaptıltan sonra fbserver.exe ve fbguard.exe lerin servis olarak calıstıgına bakın (XP de task managerden)
eger calısıyorsa IbExpert yada benzer bir yonetim aracıyla bir DB olusturup tablolar create edebilirsiniz.
Forumda Firebird kurulumu ve olası hatalarla alakalı bir cok mesaj var
öncelikle bunları okumak yararınıza olur.
kolay gelsin
Gds32.dll sadece client ler icin kullanılmakta
Kurulumu yaptıltan sonra fbserver.exe ve fbguard.exe lerin servis olarak calıstıgına bakın (XP de task managerden)
eger calısıyorsa IbExpert yada benzer bir yonetim aracıyla bir DB olusturup tablolar create edebilirsiniz.
Forumda Firebird kurulumu ve olası hatalarla alakalı bir cok mesaj var
öncelikle bunları okumak yararınıza olur.
kolay gelsin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
buraya ek olarak bir şey sormak istiyorum peki firebird client ver sserver için ayrı ayrı fbguard ve fbserver'ı çalıştırmalımıyız yoksa dll yi programın yanına koysak da çalışır mı?
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
http://www.oldeye.com
Çalıştırmak Gerekir. 

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
eger uzaktaki (baska makina) firebird server a baglanacakcan gds32.dll ile programın aynı dizinde olması yeterli
yalnız bu makinada(cilent) önceden eski versiyon ib vs. kurup uninstall ettiyseniz system dizininde gds32.dll bulunabileceginden sorun cıkabilir
boyle bir sorun karsısında gds32 nin mevcut kopyalarının olup olmadıgını arastırın
yalnız bu makinada(cilent) önceden eski versiyon ib vs. kurup uninstall ettiyseniz system dizininde gds32.dll bulunabileceginden sorun cıkabilir
boyle bir sorun karsısında gds32 nin mevcut kopyalarının olup olmadıgını arastırın
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME