Qreport ile master/detail

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Qreport ile master/detail

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a
arkadaşlar kolay gelsin hepinize..benim herhalde en çok uğraşıp yapamdığım şey şu raporlar oysa o kadar dokuman inceledim ama bir türlü muvafak olamadım..benim bir gridim var bu gridde kişi bilgileri(TCKimiknumaralari) var.. ben bunlari bir tablodan alıyorum.. ancak başka bir tabloda bu numaraya ait detail bilgiler var.. işte kişiye ait bilgiler..bu gridden sağ tıklayıp yazdır dediğimde gidecek detail tablodan bu numaraya ait bilgileri qreportta listeleyecek ve bende yazdır dediğimde yazacak yada otomatik yazdıracak.. ancak ben bu sağ tıklayıp yazdır dediğimde yazdıramıyorum yapamıyorum bir türlü..sizden ricam şu gride sağ tıkladığımda başka form mu açıp yazdırayım yoksa aynı formamı ekliyim reportu ve bunu yaptıktan sonra bu master/detaili olayını nasıl yapacam..

unutmadan formda araştırdım ama yine yapamadım.. sorgu ile gride atıyorum verileri.. ve master/detailide sorgu yolu ile yapmak istiyorum. ancak bu sorgularda dışardan tckimlik numarasini alacak ya bu numarayı nasıl gonderecem sorguya..inanın kafam acayip karışık bu konuda...şimdiden allah razı olsun
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaslar biraz oldu ama neden listelenen kayitlar alt alta degilde arada baya bir bosluk var ve 1 sayfada listelenecek bilgi neden 2 -3 sayfada listeleniyor
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

tamam kizmayin...

sadece tek formumda yaptigimda listeliyor ancak aralarda baya bir bosluk var..ama ben 2.form ekledigimde parambyname ile oradaki sorguya deger gonderdigimde bu sefer bos ekran geliyor yani hic listelenmiyor neden olabilir
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

cuneyt22 yazdı:tamam kizmayin...
sadece tek formumda yaptigimda listeliyor ancak aralarda baya bir bosluk var..ama ben 2.form ekledigimde parambyname ile oradaki sorguya deger gonderdigimde bu sefer bos ekran geliyor yani hic listelenmiyor neden olabilir
1. si aralarda boşluk çıkmasının sebebi. qrband çok geniş. onu biraazz daralt. eklediğin gibi kalmasın. eklediğin gibi kalırsa sanırım her kayıt arasında 3 er satır boşluk oluyo.

2. için kullandığın sql kodunu gödnerirsen daha net cvp lar verebilirim.

Kolay Gelsin...