sayfa çözünürlüğü hakkında...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aponcanos

sayfa çözünürlüğü hakkında...

Mesaj gönderen aponcanos »

selamun aleyküm arkadaşlar. biliyorum belki yanlış kulanım ama bunu böle yapmaya mecburum.Sorum şu arkadaşlar; bir tane form war kağıtta A4 boyutunda ve ben bunu delphiye aktardığımda 800 600 çözünürlükte sığmıyo tam 1240 * 1024 çzöünürlükte ise tam sığığo.Yani 800 600 kullanan insanlar sayfayı yarım görüyo.Buna kaydırma çubuğu nasıl yapabilirim? yada başka fikirler??? şimdiden teşekkürler hayırlı çalışmalar...
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Sanırım formun resize olayına formdaki nesnelerin boyutunu ve yerini değiştirecek kod yazman gerekiyor.Formun büyüklüğünü vs de screen yani ekran özelliklerine göre ayarlaman gerekiyor.
Başka alternatifler de olabilir.Ben bunu biliyorum.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhabalar...

- Kaydırma çubukları işinizi görür demişsiniz... TScrollBox tam istediğini işi yapıyor...

- Formunuzun üzerine bir adet TScrollBox (Bileşen Paletindeki Additional sayfasında) koyun. Alignment'i (Property: Align) alClient yaptıktan sonra, nesnelerinizi onun üzerine yerleştirin...

- Nesnelerin konumu formun dışına taştığında, kaydırma çubuklarının belirdiğini göreceksiniz...

- Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

bence en iyi yöntem formun scaleby metodunu kullanmam... BU, form üzerindeki komponentleri küçültmeni ve her çözünürlükte çözünürlüğe göre küçültmeyi yada büyütmeyi sağlar.. Kaydırma çubukları 800*600 de kötü bir görünüm oluşturur.. İstersen küçük bir kod örneği vereyim. var
a,b:integer;
begin

a:=1024; programı yazdığın çözünürlüğü buraya yaz..
b:=screen.width;
form1.ScaleBy(b,a);
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Bu kodlarla program daha yüksek bir çözünürlükte açılırsa formdaki nesneler büyüyor fakat form büyümüyor,kaydırma çubukları ekleniyor.Bunu nasıl gidereceğiz.