MS SQL server başlamıyor.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

MS SQL server başlamıyor.

Mesaj gönderen DotCom »

Merhabalar ;

şimdiye kadar hiç bir programım da ms sql server kullanmadım fakat bir müşterimde ticari bir yazılım var. teknik desteğine biz baktığımız için programlada biz ilgileniyoruz ama şöyle bir problem var...

bilgisayarı formatlayıp kuruyorum. daha sonra sql server ı kuruyorum hiç bir problem yok normal çalışıyor. 2-3 restart yaptıkdan sonra. makinenin açılışında sql server çalışıyor fakat stop mode da. her seferinde makineyi açınca el ile start etmek gerekiyor. buda müşterinin hoşuna gitmiyor tabiki..

başlangıçta otomatik start olması için bi komut satırının kısayolu var şuanda tam aklımda degil ama onlardada problem yok.

açılışta start olsun die bir kutucuk var oda işaretli.

yapılabilecek herşeyi yaptım. bir kaç kere makineyi formatlayıp klurmuştum bunun için zamanında. ama hala dewam ediyordu program. geçenlerde makineyi değiştirdik. Ana Makine değişti. fakat yine işletim sistemini kurduk. daha önceki işletim sistemi win 98 di daha sonra win xp pro kurtulmuştu . bu yeni makinede ise. windows 2000 server var ama aynı problem dewam etmekte.

açıkçacı ben bir çözüm bulamadım. ama dediğim gibi o komut satırını falan herşeyi denedim...

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Kolay Gelsin.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Start->Control Panel->Administrative Tools->Services

Bölümünde gelen listeden MSSQLSERVER (bendeki instance ismi bu siz ne veriyorsanız o isimle görünür) servisinin özelliklerinden startup tipini Automatic e getiriniz. Eğer zaten böyle ise, event log a mutlaka bir hata kodu düşüyordur. Oradan bakarak gelen mesajı söylerseniz çözüme yönelik yeni öneriler olabilir..

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Eywallah saolasın. izmirli olsun çamurdan olsun. en kısa sürede deniycem..

Kolay Gelsin..