query ile arama yapıp 7 veya 8 field taki veriyi nasıl editl

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
a4tech

query ile arama yapıp 7 veya 8 field taki veriyi nasıl editl

Mesaj gönderen a4tech »

query ile arama yapıp 7 veya 8 field taki veriyi nasıl editl örneğin sıra no ile arama yapıp kayıdı bulduktan sonra bunları editlere nasıl otomatik aktarrım....şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

edit1.text:=query.fieldbyname('alan1').asstring;
edit2.text:=query.fieldbyname('alan2').asstring;

şeklinde aktarabilirsin
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

niye DbEdit kullanmıyorsun? Bir sürü iş çıkacak böyle.

Kolay gelsin.
a4tech

Teşekkür ederim adminim

Mesaj gönderen a4tech »

:).........Ya dbedit kullanılır ama ben altında ne yaptığını kod olarak görmek istiyorum...Mantığını anlamadığım şeyi kullanamıyorum çünkü...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

bence yanlış bir yöntem kullanıyorsun. Bunun bahsettiğin arka planı öğrenme işine de fazla yardımcı olacağını sanmam :!:

Kolay gelsin.
cemarik
Üye

Mesaj gönderen cemarik »

Arkadaşım bence dbaware componentlerin mantığını kavramada çok farklı birşey söz konusu değil, normal component kullandığında bu kayıtlara erişim senin onlarca satır kod yazmana kusura bakma , işin hammallığını yapmana sebep olacaktır, eğer istediğin mesela grid üzerinde kayıtlar arasında gezerken ilgili kayıtların bu componentlerde görünmemesi ise datasource un statechange inde
if ds.state in [dsBrowse] then
dbEdit1.datasource :=nil
else dbEdit1.datasource :=TDataSource(Sender);
şeklinde kodlayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

o zaman bilgisayarın calısma mantıgını da anlamadan da kod yamaman gerek. en azından mikro duzeyde ne oluyor ne bitiyor, hangi registerlara neler yazılıyor, stack nasıl bir sisiyor bir iniyor vesselam
hasılı bu sekilde mantıgını ogrenemezsin
eger Db uyanık(Db-aware deniliyor) nesneler olan DbEdit,DbLabel,DbCombo vs. bilesenlerin nasıl calıstıgını anlamak istiyorsan TDataLink nesnesini incele
4. seminerde basit bi Db uyanık bilesenin nasıl yapılacagını anlatmıstım
bir bak istersen
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
a4tech

Allah razı olsun

Mesaj gönderen a4tech »

teşekkür ederim çok naziksiniz :) napalım yaşa göre akıl abi daha küçüğüz ancak bu kadar öğrendik yeni geliştiriyoruz...Peki kafama takılan bir soru daha var müsade ederseniz onuda sormak istiyorum farklı tablelarda master detail ilişki kuruluyor peki aynı table da field lar arasında bir master detail benzeri ilişki kurulabilir mi...yani örneği a yı seçtiğin zaman 5 tane field taki satırlarıda düşmesini istiyorsunuz editlere .......
a4tech

yani örneğin combobox ta seçilen a fieldına bağlı özellikte

Mesaj gönderen a4tech »

Diğer satırlardan 5 tanesini editlere aktarmak gibi mesela ......