WebBrowserda Enter Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Delhici
Üye

WebBrowserda Enter Sorunu

Mesaj gönderen Delhici »

Merhaba arkadaşlar; Şu anda bu soruyu kendi yazdığım webbrowser üzerinden soruyorum.. Ama farkettiğiniz gibi diğer yazılarımda olduğu gibi bu yazımda da hiç paragraf kullanmadım.:). Aslında istedim ama kullanamıyorum. Çünkü webbrowserda şu an yazdığım bölümde enter tuşu işe yaramıyor.. Okey oynanan sitede de back tuşu çalışmıyor. İki aydır uğraşmama rağmen bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilir misiniz? İYi çalışmalar
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

olmuyor, çalışmıyor gibi sorularına çözüm bulabilmek için bence daha açık olman ve paragraf kullanman lazım :) Yani kullandığın kodları gönderirsen sanırım cevapların gelmesi daha kolay olacktır

Yani hiç kodunu görmeden;

WebBrowser1.GoBack;
WebBrowser1.GoForward;

if key = #13 then
WebBrowser1.Navigate(edit1.Text);

gibi kodları önerebiliyorum sadece...

vesselam.
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

Sanıırım sorumu yanlış sordum. Sorun edit yada benim yaptığım programdaki gibi url yi girdiğim comboboxta enter geçişlerinde değil, Ben web browser içinde Enter tuşunu kullanamıyorum. Şu an bu cevabı yazdığım bölümde enter tuşuyla aşağı doğru inemiyorum. SOrun bu... İyi çalışmalar...
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

enter'a basınca ne oluyor peki?
eğer memo bileşeni kullanıyorsan wantsreturn=false yapman lazım.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

Ya sorunum, memo,edit,yada combobox falan değil.. Benim sorunum webbrowser içinde herhangi bir foruma yazı yazdığımda enter tuşu işe yaramıyor.. enter tuşuna bastığımda satır Aşağı doğru gitmiyor.SOrun bu... Çok basit bir konuyu doğru dürüst anlatamadığım için kusura bakmayın.. Ama sorun webbrowser içinde ... YAni başka bir componentte falan sorun yok. Örneğin burdaki gönder butonu normal internet explorer da enter tuşu ilede yönlendirilebiliyor ama benim browserimde enter tuşu işe yarımıyor. Mause ile gönder bölümünü tıklıyorum... İYi çalışmala
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhabalar...

- Merak ettiğimden bir deneme yaptım, haklıymışsın Enter tuşunu kabul etmiyor... :roll:

- Google ile yaptığım araştırmada şunu buldum işe yarıyor... 8)

- :idea: Uses'a ActiveX eklemeyi unutma... Eklemeleleri rahatça ayırabilmen adına farklı CODE tagları arasına aldım...

Kod: Tümünü seç

private
    FOleInPlaceActiveObject: IOleInPlaceActiveObject;
    procedure MsgHandler(var Msg: TMsg; var Handled: Boolean);
    { Private declarations }

procedure TForm1.MsgHandler(var Msg: TMsg; var Handled: Boolean);
const
  DialogKeys: set of Byte = [VK_LEFT, VK_RIGHT, VK_BACK, VK_UP, VK_DOWN,
    $30..$39, $41..42, $44..$55, $57, $59..$5A];
var
  iOIPAO: IOleInPlaceActiveObject;
  Dispatch: IDispatch;
begin
  { exit if we don't get back a webbrowser object }
  if (WebBrowser1 = nil) then
  begin
    Handled := System.False;
    Exit;
  end;

Handled := (IsDialogMessage(WebBrowser1.Handle, Msg) = System.True);

if (Handled) and (not WebBrowser1.Busy) then
  begin
    if FOleInPlaceActiveObject = nil then
    begin
      Dispatch := WebBrowser1.Application;
      if Dispatch <> nil then
      begin
        Dispatch.QueryInterface(IOleInPlaceActiveObject, iOIPAO);
        if iOIPAO <> nil then
          FOleInPlaceActiveObject := iOIPAO;
      end;
    end;

if FOleInPlaceActiveObject <> nil then
      if ((Msg.message = WM_KEYDOWN) or (Msg.message = WM_KEYUP)) and
        (Msg.wParam in DialogKeys) then
        // nothing - do not pass on the DialogKeys
      else
        FOleInPlaceActiveObject.TranslateAccelerator(Msg);
  end;
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
  Application.OnMessage := MsgHandler;
end;
- Çalışmalarında başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

sağol be muharrem.. Şimdi işe yarıyor valla.. Ben senin hakkını nasıl ödeyeceğim.. Bu ikinci büyük yardımın sağolll.

Kal sağlıcakla..
Lord_Ares
Üye

Re: WebBrowserda Enter Sorunu

Mesaj gönderen Lord_Ares »

delhici arkadaşım bende birşey sormak isitiyorum sana, webbrowser ile flas ve aktivex gerektiren bir uygulama açıyorsun anladığım kadarıyla.
okey oyunları bildim kadarıyla böyle bir uygulama. Sorum şu, okeyi açtın, oradan gelen bilgileri nasıl okuyor ve gonderiyorusun. eğer sakıncası yoksa banada gönderebilirmisin. Bende flash bir oyundan bilgi okumaya ve göndermeye çalışıyorum. Fakat nasıl yapıldığını bir türlü bulamadım.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Merhaba.

Kendi adıma genel bir bilgi olarak şunu söyleyebilirim. Flash destekli WEB sitelerinde flash modüller, komutları ve sonuçları ihraç etmek için fscommand kullanırlar.

Ancak sizin belirttiğiniz şekildeki oyunlar genellikle içsel komutlarla çalışırlar ve sadece sonucu (web site veritabanı vb. ile irtibat gerektiren durumlarda) . dışarı komut ihracı koyarlar.

Kendim bir projemde ( KRPano flashpanorama GUI ) hazırladım ve ondaki tecrübelerimden diyebileceğim...

1. Flash bilginiz varsa bu SWF dosyalarını Decompile edip, dilediğiniz hedef noktalara duruma uygun fscommadn ekleyebilirsiniz.Böylece dilediğiniz anlık durumları yakalayabilirsiniz.
2. Yine bu SWF dosyalarını Decompile edip, Actionscript kullanarak sizin sorularınıza cevap döndürecek fonksiyonlar ekleyebilirsiniz.
Resim
Resim ....Resim
Lord_Ares
Üye

bilgi için teşekkürler.bunu şunun için sordum, video paylaşım sitelerin birinde delphi de forma bir adet ShockwaveFlash koyuyor ve ShockwaveFlash1.setvariable ile değerleri değiştirebiliyor.aynı şekilde ShockwaveFlash1.getvariable komutu ile değeri alabiliyor. Bende yapmak istedim fakat webbrowser ile sayfayı açıp başla tuşuna tıkladığımda yeni sayfada açıyor. Ben bunu yeni sayfada değil kendi formumdaki ShockwaveFlash1 açtıramadım.açabilsem denemek isterdim.

yinde ilginiz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

bunu yapabilmek için (setvalue olaylarını yani) formunda çalıştırdığın shockwave flash'ı OCX ile activex olarak değil bir webbrowser içinde çalıştır. Sonra da bu webbrowser içine sana özel komutları içeren JAVASCRIPT komut seti hazıla. Sen WebBrowser'dan bu javascript setini aracı olarak kullanarak komutlarını flash içine yollayabilir, gelen cevapları alabilirsin.
Resim
Resim ....Resim
Lord_Ares
Üye

anladım, fakat o konu hakkında bilgim yok ve nerden başlayacağımı bilmiyorum. İnternette delphi ile bu tur uygulamalar hakkında türkçe bilgi bulmak nerdeyse imkansız. Flash kullanımı bile sadece bir örnek var, benim gibi acemi programcılar için zor.
En güzeli projeyi sonlandırmak.

İlginiz için teşekkürler.