Merhabalar,
Bununla gönderiyorum
procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
begin
ClientSocket2.Socket.SendText(label7.caption);
end;
--------
bununla alıyorum listbox'a
procedure TForm1.ServerSocket2ClientRead(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket);
begin
listbox1.items.add(Socket.ReceiveText);
end;
fakat client programı kapadığında usernameler hala listboxda kalıyor bunu nasıl yapabilirim? yani client kapadığında listboxdan çıksın (ayrıca listboxda scrool olayı nasıl olur?)
(not: butona basmadan karşıya username pass gönderebilir mi? on connecte yazdım ama form açılır açılmaz gönderdiği için label7 olarak gidiyor)
teşekkürler şimdiden
sockette bir sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Server Socket in ClientDisconnect adlı event ile client bağlantısının kesildiğini anlayabilirsiniz. Tabii bunun için server a client bağlandığında bir dizi içinde hangi soket hangi client a ait tutmalısınız.
Kolay gelsin.
Server Socket in ClientDisconnect adlı event ile client bağlantısının kesildiğini anlayabilirsiniz. Tabii bunun için server a client bağlandığında bir dizi içinde hangi soket hangi client a ait tutmalısınız.
Kolay gelsin.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)