DBCombo items lerini buton gibi kullanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

DBCombo items lerini buton gibi kullanma

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhabalar arkadaşlar;

Pazar sabahı rahatsız etmek olmuyor ama affınıza sığınarak yinede sorucam.

Düşüncem şöle. Bi tablom var fb/ib ile yapılmış, delphi7 ile formlar oluşturuluyor. Bu tablomda bi dbcombo var ve items inde OLUMLU, OLUMSUZ diye iki satır var. Formda OLUMLU sonuç çıktı ise bilgi girilecek dbmemo alan var. Formun görünüşü açısından ve bi şeyler denemek açısından biz bu memo alanın, comboda OLUMLU sonuç seçildiğinde ayrı bir form da görünmesini istiyoruz. OLUMSUZ seçilince bi değişiklik olmasın.

Bunu combonun onchange, onenter özelliklerinde

Kod: Tümünü seç

if dbcombobox1.text ='OLUMLU' then
begin
 form1.show;
şeklinde yapmaya çalıştım fakat olmadı. Şu an kod a bakınca bununla olurmu hiç diye düşünüyorum ama mantık açısından

Eğer dbcombobox itemi OLUMLU seçildi ise form1 i göster. OLUMSUZ seçildi ise gösterme.

Burada combo da seçilen verininde tabloya yazılması gerekiyor.

Formlarımda navigator kullanıyorum. Kayıt silme gibi işleri onunla yapıyorum. Yukarıdaki kodu uygulayınca çalışıyor fakat combodaki OLUMLU yu seçince formu açmıyor ve OLUMLU yazısı comboda görünmüyor.

Teşekkür ve saygılarla.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

öncelikle :ara Arama yapmanızı tavsiye ediyorum. Arama yaparkende unutmayın, arama yapınca cevap hemen karşınıza gelmeyebilir. Benim bazen 10-15. mesajda doğru cevaba ulaştığım oluyor.

Direk DB bileşenlerle çalışmayın. DBEdit1.Text vs. gibi ifadeler kullanmayın. Bunun yerine bağlı olduğu datasetler ile çalışın. Mesela DBComBox'ın Query1'e bağlıysa :

Query1.FieldByName('...').AsString = ...

gibi kullanın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Peki ustam tavsiyen doğrultsunda cevabı bulmaya çalışacağım.
DBcombo diyerek arama yaptırmıştım ve dönen sonuçular soruma cevap diğildi

saygı ve sevgilerle