db hakkında..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
susesuse

db hakkında..

Mesaj gönderen susesuse »

merhabalar ben bir program düşünüyorum kafamda genel bazı kayıtları tutucak.Aynı zamanda bunun bide internet sitesi olucak ve güncellemeler ordanda yapılabilecek.Hangi veri tabanınnı kullanmalıyım? Mysql dedi bi arkadaşım .Doğrumudur?
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Merhaba.Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Bence çok büyük bir veritabanı desteğine ihtiyacınız yoksa firebird kullanabilirsiniz.Firebird hem kaliteli hem de ücretsiz bir veritabanıdır.
Fakat internette kullanım açısından pek bir bilgim yok.Mysql daha iyi olabilir.
Sitede veritabanları ile ilgili birçok konu var.Aramayı kullanabilirsiniz.
Mysql ile firebirdin karşılaştırmasını merak ediyorsanız

viewtopic.php?t=267&highlight=mysql+nas%FDl

linkine bir bakınız.Kolay gelsin.
En son Arifceylan28 tarafından 13 Ağu 2004 11:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Merhaba ;

veri tabanını sadece bilgisaayrınızda degilde internet üzerindede tutmak isterseniz. en uygunu MySql bunun yanı sıra birde progestro var bu ikisini %80 tüm hosting firmaları destekliyor.

yani anlatmak istediğim , kullanacağınız veri tabanının sizin hosting hizmetini alacağınız firmanın serverlarındada kurulu olması gerekmekte.

Sonuç olarak internet tabanlı veri tabanlı programlarda Mysql kullanımı en ideali...

Kolay Gelsin.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,
m4st3rmus yazdı:yanı sıra birde progestro
Bu hangi database ? Daha önce hiç duymadım...
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@DoganZorlu ;

hafızamda yalnış kalmış ismi , üzgünüm.. doğru ismi "Postgres " ayrıca bu vt hakkında aşağıda bir döküman buldum... Bilgilerinize.

http://seminer.linux.org.tr/konferansla ... tgres.html

kolay gelsin.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

PostgreSQL oldukça güçlü bir veritabanı ve klasmanda MySQL ile aynı kategoride değil. Üstelik servis sağlayıcılar tarafından yaygın olarak desteklenmiyor (Zaten Windows da doğal olarak çalışmıyor CygWin le çalışıyor. Bir sonraki sürüme destekleyeceklerini açıkladılar yenile) Özellikle veri tiplerinin zenginliği, yerleşik replikasyon araçları ve pgSQL (çok gelişmiş bir script dili) özellikleriyle gerçek bir veritabanı. Keşki tüm ISP ler desteklese de bu database kullanılsa o zaman web programcılarının işi daha bir kolay olacak.

Kolay gelsin,

PS: LKD den Devrim Gündüz bu veritabanıyla en çok ilgilenen kişidir bildiğim kadarıyla, http://www.gunduz.org sitesinden kendisinin hazırladığı dökümanlara da ulaşabilirsiniz.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Dip note olarak FireBird ve Interbase i web server a kurmak koşuluyla php ile kullanabilirsiniz. Bunu deneme şansım olmadı. Sadece yazılanları aktarıyorum :) FBve IB win, linux solaris gibi sistemlerde çalışıyor
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

freemana katılıyorum.
misalen ib'ye php'den bağlantı kurmak için kullanılacak kod

@ib_connect('localhost','root','') or die ("hata");

Saygılar;
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Firebirdi internet üzerinden delphi ile kullansak performansı diğer veritabanlarına göre nasıl olur?
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

eğer firebird ü sürekli internete bağlı ve statik ip li bir makineye kurmayıpda hosting şirketinizin serverlarına yerleştirecekseniz veri tabanınızı. hosting firmanızın serverlarında firebird veri tabanı kurulu olması gerekmektedir.