Firebird Stored Procedure ve Trigger Bilgisi
Firebird Stored Procedure ve Trigger Bilgisi
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce hiç Stored Procedure ve Trigger kullanarak bir takım olayları veritabanı seviyesinde çözüme ulaştırdığım olmadı. dolayısıyla hiç bir bilgim ve deneyimim yok Sp ve Trigger ler hakkında.
Şimdi ücretsiz oluşundan dolayı firebird VTYS kullanarak yapacağım projelerde SP ve Trigger kullanarak işlemlerimin sağlamlığını ve hızını arttırmak istiyorum.
Sizden ricam Firebird de SP ve Trigger nasıl yazılır kullanılır delphiden nasıl çağrılır gibi bilgileri bulabileceğim bir kaynak önerisinde bulunmanız.
Teşekkürler.
Daha önce hiç Stored Procedure ve Trigger kullanarak bir takım olayları veritabanı seviyesinde çözüme ulaştırdığım olmadı. dolayısıyla hiç bir bilgim ve deneyimim yok Sp ve Trigger ler hakkında.
Şimdi ücretsiz oluşundan dolayı firebird VTYS kullanarak yapacağım projelerde SP ve Trigger kullanarak işlemlerimin sağlamlığını ve hızını arttırmak istiyorum.
Sizden ricam Firebird de SP ve Trigger nasıl yazılır kullanılır delphiden nasıl çağrılır gibi bilgileri bulabileceğim bir kaynak önerisinde bulunmanız.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam forumda Stored Procedure ve Trigger ile ilgili çok fazla bilgi var özellikle makale kısmında fahrettin abinin ve bir çok arkadaşın yazısı var..
hocam ben Database Workbench kullanıyorum table create,Procedure create işlemlerini gayet iyi yapıyor.
Procedure'un Input Parameters ve Out Parameters'larını girip
Visual Query ile rahatlıkla Procedure yazabilirsin..
aşağıdaki linkte @gkimirti Gokmen hocanın örneklerine bi bakarsan hemen olaya çözeceksin.. Kolay gelsin..
viewtopic.php?t=2820&start=0&postdays=0 ... +procedure
hocam ben Database Workbench kullanıyorum table create,Procedure create işlemlerini gayet iyi yapıyor.
Procedure'un Input Parameters ve Out Parameters'larını girip
Visual Query ile rahatlıkla Procedure yazabilirsin..
aşağıdaki linkte @gkimirti Gokmen hocanın örneklerine bi bakarsan hemen olaya çözeceksin.. Kolay gelsin..
viewtopic.php?t=2820&start=0&postdays=0 ... +procedure

Teşekkür ederim,
Şu an sitedeki dökümanları inceliyorum takıldığım noktalarda ( eğer sitede bulamazsam) sizlere danışacağım.
Kolay gelsin.
Şu an sitedeki dökümanları inceliyorum takıldığım noktalarda ( eğer sitede bulamazsam) sizlere danışacağım.
Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba,
Ben DElphinin araçlarıyla firebird e direk erişim yapmamaıştım,
acaba TIBDatabase nesnesinin Params özelliğine nasıl bir söz dizimi yazmama gerekir kullanıcı adı ve şifreyi gönderebilmek için.
Kullandığım;
USER NAME = SYSDBA
PASSWORD = masterkey
Not: Boşluk vermedende denedim ama olmuyor.
Teşekkürler
Ben DElphinin araçlarıyla firebird e direk erişim yapmamaıştım,
acaba TIBDatabase nesnesinin Params özelliğine nasıl bir söz dizimi yazmama gerekir kullanıcı adı ve şifreyi gönderebilmek için.
Kullandığım;
USER NAME = SYSDBA
PASSWORD = masterkey
Not: Boşluk vermedende denedim ama olmuyor.
Teşekkürler
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam TIBDatabase yerine IBX(InterBase) Bileşenleri kullanırsan daha iyi olur Firebird için en iyisi gkimirti hocamın dediği gibi sair abinin çok güzel makalesi va bu konu ile ilgili.....
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... xgiris.htm
Kolay Gelsin...
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... xgiris.htm
Kolay Gelsin...

Sayın selm@n TIBDatase zaten IBX bileşen paletinde,
evet dediğiniz gibi , makaleleri inceliyorum çok teşekkürler.
evet dediğiniz gibi , makaleleri inceliyorum çok teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Üye
Nedemek,
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Arkadaşlar bir konu kafama takıldı,
EMS İnterbase/Firebird Manager Kullanıyorak Firebird database lerini yönetiyorum fakat bir sorun var
kullanıc tanımlaması yapamıyorum.
Acaba Firebird e SYSDBA dan başka kullanıcı tanımı yapılamıyormu?
Eğer yapılabiliyorsa nasıl bir syntax kullanılmalı
Teşekkür ederim.
EMS İnterbase/Firebird Manager Kullanıyorak Firebird database lerini yönetiyorum fakat bir sorun var
kullanıc tanımlaması yapamıyorum.
Acaba Firebird e SYSDBA dan başka kullanıcı tanımı yapılamıyormu?
Eğer yapılabiliyorsa nasıl bir syntax kullanılmalı
Teşekkür ederim.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Arkadaşım Teşekkür ederim önceliklede,
Sorun bu zaten eklemiyor hatada vermiyor ama eklemiyor.
Ne olaiblir sizce sorun.
Teşekkürler.
Sorun bu zaten eklemiyor hatada vermiyor ama eklemiyor.
Ne olaiblir sizce sorun.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba Arkadaşlar,
Bir üstteki sorunumu şu anlık bir kenera bırakıyor ve sizlere başka bir soru yöneltmek istiyorum,
Benim yaklaşık 8 Tabloya bilgi yazması kereken bir bölümüm var bunu Database seviyesinde Stored Procedure kullanarak yapmayı planlıyorum sormak istediğim, biz delphiden Kayıt oluştururken Transaction Başlatıyor icabında rollback yapabiliyoruz peki SP lerde içeride Transaction Başlatmamız gerekirmi gerekirse nasıl?
Peki olduki Stored Procedure çalışırken hata oldu ve rollback yapmak gerekti bunu nasıl kontrol edebiliriz ( VT seviyesinde dışarıda sorun yok zaten)
Teşekkürler.
Bir üstteki sorunumu şu anlık bir kenera bırakıyor ve sizlere başka bir soru yöneltmek istiyorum,
Benim yaklaşık 8 Tabloya bilgi yazması kereken bir bölümüm var bunu Database seviyesinde Stored Procedure kullanarak yapmayı planlıyorum sormak istediğim, biz delphiden Kayıt oluştururken Transaction Başlatıyor icabında rollback yapabiliyoruz peki SP lerde içeride Transaction Başlatmamız gerekirmi gerekirse nasıl?
Peki olduki Stored Procedure çalışırken hata oldu ve rollback yapmak gerekti bunu nasıl kontrol edebiliriz ( VT seviyesinde dışarıda sorun yok zaten)
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr