dbgrid'in içindeki değerleri rapora gönderme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid'in içindeki değerleri rapora gönderme
abilerim kolay gelsin şimdi ben şöyle bir şey yapmak istiyorum form3. de bir dbgrid var ve query ile istediğim değerleri buna dolduruyorum yani like ile aratıyorum ve bu dbgridin içindeki değerleri gondermesini istiyorum
normalde tek tek yolluyorum bir de veritabai olarak bu arada firebird kullanıyorum ve kayıtların tamamını gondermek istiyorum ve makaleyi okudum yaptım fakat olmadı
bileşenlerin değişik olmasında mı kaynaklanıyor acaba projemin bitmesine az kaldı fşrebşrd le yazdığım ilk proje olacak web ' atıcam arkadaşların yorumlarına bakcam neyse herkese tekrar kolay gelsin abilerim...
normalde tek tek yolluyorum bir de veritabai olarak bu arada firebird kullanıyorum ve kayıtların tamamını gondermek istiyorum ve makaleyi okudum yaptım fakat olmadı
bileşenlerin değişik olmasında mı kaynaklanıyor acaba projemin bitmesine az kaldı fşrebşrd le yazdığım ilk proje olacak web ' atıcam arkadaşların yorumlarına bakcam neyse herkese tekrar kolay gelsin abilerim...
derviş
Selamlar,
DBGrid'e bilgileri nasıl dolduruyorsun ki? Zaten database'deki table'ı dbgrid'e bağladın mı otomatik olarak orayı ve dataları görür ki? Tam olarak anlamadık ne demek istediğinizi?
Kolay Gelsin.
DBGrid'e bilgileri nasıl dolduruyorsun ki? Zaten database'deki table'ı dbgrid'e bağladın mı otomatik olarak orayı ve dataları görür ki? Tam olarak anlamadık ne demek istediğinizi?
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
DbGrid le uğraşma rahat bırak :
Aynen Adnan Hocam'ın bahsettiği gibi Query ister süz ister yüzdür Raporlama için direk Query'den bilgi al
DbGrid'e gerek yok.
Kolay Gelsin...
Aynen Adnan Hocam'ın bahsettiği gibi Query ister süz ister yüzdür Raporlama için direk Query'den bilgi al

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Selamlar,
Bak şimdi benim anladığım şekle göre yanıt vereceğim,
Örneğin öğrenci tablosundan öğrenci listesini almak istiyorum.
Bir adetTQuery veya TIBQuery'nin SQL'ine
yazarım. Ardından Raporlama aracım her ne ise, bu TIBQuery'e bir adet DataSource bağlarım ve Raporlama aracıma bu Datasource'u bağlarım.
Sonra bu raporlama aracı, TIBQuery'den dönen result'ı raporlar.
İşin en basit anlatımı bu.
Bunun dışında bir soru soruyorsanız hala anlamadım demektir
Kolay Gelsin.
Bak şimdi benim anladığım şekle göre yanıt vereceğim,
Örneğin öğrenci tablosundan öğrenci listesini almak istiyorum.
Bir adetTQuery veya TIBQuery'nin SQL'ine
Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM OGR_TABLE
Sonra bu raporlama aracı, TIBQuery'den dönen result'ı raporlar.
İşin en basit anlatımı bu.
Bunun dışında bir soru soruyorsanız hala anlamadım demektir

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
abilerim aslında sorduğum soru bu değilde ama güzel bir fikir verdi ve soruma geleyimistiyorum ki kullanıcı edit'e yazsın ve almak isteği bilgiyi dbgridde görsün mesela tarih arası arama yapıyor ya da isim ile yani önce görsün sonra çıktı alsın istiyorum amam tabi bu da mümkün oluyor aslında yine eğer gridin içindekileri raporlamak isterse yine ben sizin soylediğiniz gibi yaparsamda olacak diye tahmin ediyorum yani gridde göstericem ama qreport'a querr yi bağlıycam bu akşam hemen deniycem teşekür ederim kolay gelsin
derviş
Anladığım kadarıyla Dbgrid üzerinden toplu seçim yapmak istiyorsun bu konuyla ilgili arama kısmından istediğin bilgilere ulaşabilirsin.
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
hüseyin abi ofline halini forumun arattımevde sadece benim istediğimin aynısını isteyen bir arkadaş yazmı ama admin abinin bir cevabı var ama işi çözemedim yani forumda bu konuyla alakalı bir cevap ver ve ben tam olarak anlayamadım ve program nerdeyse bitti diyeilirim sadece bu olay kaldı.Abilerim yardımlarınızı bekliyorum tekrar hepinize kolay gelsin...
Dbgridin içinde ne varsa onu göndermek istiyorum...
viewtopic.php?t=2893&highlight=dbgrid+raporlama
benimle aynı sorunu yaşamış arkadaş...
araştırma açısından yazdım yanlış anlaşlmasın lütfen
Dbgridin içinde ne varsa onu göndermek istiyorum...
viewtopic.php?t=2893&highlight=dbgrid+raporlama
benimle aynı sorunu yaşamış arkadaş...
araştırma açısından yazdım yanlış anlaşlmasın lütfen
derviş
abilerim gridde şeçili olan nesneleri forumda bulduğum kodlar yardımıyla bir listbox'a yazdırıyorum am aynı kaydı seç sende yine ekliyor bunu nasıl engelleyebilrim ve quickreporta nasıl gönderiirim bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. siparişi veren kişi istiyor ve sadece bu özellik kaldı
ilk projemde toslamak istemiyorum....
herkese kolay gelsin tşkler.
ilk projemde toslamak istemiyorum....
herkese kolay gelsin tşkler.
derviş
@unalaygun kardeşim sabahtan beri grid deyip duruyorsun. emin ol bu olayda grid yada dbgrid in hiç bir suçu yok. kendileri tamamen masumdur. sen hedefini yanlış seçiyorsun. esas hedef grid e bağladığın datasource ve dolaysıyla da datasource bağlı DataSet tir. Sen tüm işlemlerini DataSet üzerinden yaptıkça (bu Table, Query, IbTable vs. olabilir) sonucun aksı tabiatıyla Grid e yansıyacaktır. Bu tip sorular sıkça geldiği için senin nezdinde bir kez daha mizahi olarak açıklamak zarureti duydumunalaygun yazdı:abilerim gridde şeçili olan ..

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!