dbgrid'in içindeki değerleri rapora gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
unalaygun
Üye

dbgrid'in içindeki değerleri rapora gönderme

Mesaj gönderen unalaygun »

abilerim kolay gelsin şimdi ben şöyle bir şey yapmak istiyorum form3. de bir dbgrid var ve query ile istediğim değerleri buna dolduruyorum yani like ile aratıyorum ve bu dbgridin içindeki değerleri gondermesini istiyorum
normalde tek tek yolluyorum bir de veritabai olarak bu arada firebird kullanıyorum ve kayıtların tamamını gondermek istiyorum ve makaleyi okudum yaptım fakat olmadı
bileşenlerin değişik olmasında mı kaynaklanıyor acaba projemin bitmesine az kaldı fşrebşrd le yazdığım ilk proje olacak web ' atıcam arkadaşların yorumlarına bakcam neyse herkese tekrar kolay gelsin abilerim...
derviş
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

DBGrid'e bilgileri nasıl dolduruyorsun ki? Zaten database'deki table'ı dbgrid'e bağladın mı otomatik olarak orayı ve dataları görür ki? Tam olarak anlamadık ne demek istediğinizi?

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
unalaygun
Üye

ben ibdateteki bilgileri ibquery ile süzdükten sonra dbgride geliyor yani
like ile arama yaptırıyorum ve dbgridin datasource'u ibquery ve dbgridin içindekilerin tamanını raporlamak istiyorum analatabildimmi acaba
derviş
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

DbGrid le uğraşma rahat bırak :

Aynen Adnan Hocam'ın bahsettiği gibi Query ister süz ister yüzdür Raporlama için direk Query'den bilgi al :wink: DbGrid'e gerek yok.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Bak şimdi benim anladığım şekle göre yanıt vereceğim,

Örneğin öğrenci tablosundan öğrenci listesini almak istiyorum.

Bir adetTQuery veya TIBQuery'nin SQL'ine

Kod: Tümünü seç

SELECT * FROM OGR_TABLE
yazarım. Ardından Raporlama aracım her ne ise, bu TIBQuery'e bir adet DataSource bağlarım ve Raporlama aracıma bu Datasource'u bağlarım.

Sonra bu raporlama aracı, TIBQuery'den dönen result'ı raporlar.

İşin en basit anlatımı bu.

Bunun dışında bir soru soruyorsanız hala anlamadım demektir :?

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
unalaygun
Üye

abilerim aslında sorduğum soru bu değilde ama güzel bir fikir verdi ve soruma geleyimistiyorum ki kullanıcı edit'e yazsın ve almak isteği bilgiyi dbgridde görsün mesela tarih arası arama yapıyor ya da isim ile yani önce görsün sonra çıktı alsın istiyorum amam tabi bu da mümkün oluyor aslında yine eğer gridin içindekileri raporlamak isterse yine ben sizin soylediğiniz gibi yaparsamda olacak diye tahmin ediyorum yani gridde göstericem ama qreport'a querr yi bağlıycam bu akşam hemen deniycem teşekür ederim kolay gelsin
derviş
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

birader, dbgrid de sonucta dataları havadan almıyor.
baglandıgı datasource hangi datasete baglı(tablo,query)
gridde bilgileri gorurken raporu o baglı oldugu datasetten alabilirsin.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
unalaygun
Üye

abilerim bir sorum daha dbgrid de seçtiğim nesneyi dokuyorya ben çoklu seçim yapsam yine o zaman seçtiklerimi dokermi acaba
derviş
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Anladığım kadarıyla Dbgrid üzerinden toplu seçim yapmak istiyorsun bu konuyla ilgili arama kısmından istediğin bilgilere ulaşabilirsin. :wink:

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
unalaygun
Üye

hüseyin abi ofline halini forumun arattımevde sadece benim istediğimin aynısını isteyen bir arkadaş yazmı ama admin abinin bir cevabı var ama işi çözemedim yani forumda bu konuyla alakalı bir cevap ver ve ben tam olarak anlayamadım ve program nerdeyse bitti diyeilirim sadece bu olay kaldı.Abilerim yardımlarınızı bekliyorum tekrar hepinize kolay gelsin...

Dbgridin içinde ne varsa onu göndermek istiyorum...
viewtopic.php?t=2893&highlight=dbgrid+raporlama

benimle aynı sorunu yaşamış arkadaş...
araştırma açısından yazdım yanlış anlaşlmasın lütfen
derviş
unalaygun
Üye

abilerim gridde şeçili olan nesneleri forumda bulduğum kodlar yardımıyla bir listbox'a yazdırıyorum am aynı kaydı seç sende yine ekliyor bunu nasıl engelleyebilrim ve quickreporta nasıl gönderiirim bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. siparişi veren kişi istiyor ve sadece bu özellik kaldı
ilk projemde toslamak istemiyorum....
herkese kolay gelsin tşkler.
derviş
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

unalaygun yazdı:abilerim gridde şeçili olan ..
@unalaygun kardeşim sabahtan beri grid deyip duruyorsun. emin ol bu olayda grid yada dbgrid in hiç bir suçu yok. kendileri tamamen masumdur. sen hedefini yanlış seçiyorsun. esas hedef grid e bağladığın datasource ve dolaysıyla da datasource bağlı DataSet tir. Sen tüm işlemlerini DataSet üzerinden yaptıkça (bu Table, Query, IbTable vs. olabilir) sonucun aksı tabiatıyla Grid e yansıyacaktır. Bu tip sorular sıkça geldiği için senin nezdinde bir kez daha mizahi olarak açıklamak zarureti duydum :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
unalaygun
Üye

peki admin abicim yani ben griddin içindeki seçtiğim değerleri quickreporta göndermek istiyorum ne yapmam gerekiiyor.
Nasıl bir kod yazmam gerekiyor abi müşterim bole bir şey istedi ve bende ornek bir kaç program indirdim ve bunlardada mevcut nasıl yaparım ..
KOLAY GELSİN
derviş