Arkadaşlar sorum şu programı demodan kurtarmak için kendimize göre yazdığımız lisans programında nasıl bir olay ile makinenin verdiği şifre doğrultusunda programın kurulu olduğu bilgisayarın özelliklerini öğrenebiliriz. Yani makine formatlanıp program yeniden kurulduğunda şifre istediğinde o makinenin ürettiği rakam her zaman o makinenin bilgilerini versin böyle bir olayı nasıl yapabiliriz. Yani program bir başka bilgisayar kurulduğunda şifre istediğinde farklı bir makineye kuruluduğunu üretilen şifreden nasıl anlarız.
Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.
Makine özelliklerini veren şifreleme türü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
merhaba ;
bence bunu harddisk fabrika no ile yapabilirsiniz..
cunku format atılsa bile o bilgi hep sabit kalıyor anladıgım kadarıyla.
bir de sitemizde bulunan ornekleri inceleyin lutfen
http://www.delphiturkiye.com/ipobjpas.h ... ika_serino
bence bunu harddisk fabrika no ile yapabilirsiniz..
cunku format atılsa bile o bilgi hep sabit kalıyor anladıgım kadarıyla.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
SerialNum : pdword;
a, b : dword;
Buffer : array [0..255] of char;
begin
if GetVolumeInformation('c:\', Buffer, SizeOf(Buffer), @SerialNum, a, b,
nil, 0) then
Label1.Caption := IntToStr(SerialNum^);
end;
bir de sitemizde bulunan ornekleri inceleyin lutfen
http://www.delphiturkiye.com/ipobjpas.h ... ika_serino
selam
onguard
arama soncunda çıkan başlıkları incelerseniz faydalı bilgiler bulursunuz.

arama soncunda çıkan başlıkları incelerseniz faydalı bilgiler bulursunuz.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
selamlar
Hardisk no ile kesin çözüme ulaşılır...Ethernet kartıda kullanibilirsin ama her makinede ethernet kartı olmayabilir...Şöle bir yol izleyebilirsin bu şifrelemi için eğer program ciddi ciddi satışa sunacaksan....algoritma olarak.....
Her sattığın cd ye bir numara verebilirsin....Bu müşteri numarası olsun yani sen hangi müşteriye Ne verdiğini bu cd ye verdiğin numara ile tutabliirsin ve bunu ya programın içinde herkes için compile edeceksin tekrar programı ya da database içinde bir yerde tutacaksın...database de tutman çok mantıklı...Daha sonra bu hd no ile bir algoritma oluşturup tabi bunun içinde müşteri nosu da olacak...Bir şifre ve onu deşifreleyen bir activex uygulaması oluşturursan ki ben bunun üzerinde de çalışıyorum şu anda...İnsanlar web üzerinden cd key alırken...Key hd no ile oluştuğu için...Bu hd no ve müşteri nosunu da ilk şifre alınırken kaydedersen...Daha sonra farklı bir hd no ile bu şifreyi o müşteri no cd si ile almaya kalkarsa alamaz...
Böyle bir mantık işte ....Ayrıca arkadaşların dediği gibi ARAMA
Her sattığın cd ye bir numara verebilirsin....Bu müşteri numarası olsun yani sen hangi müşteriye Ne verdiğini bu cd ye verdiğin numara ile tutabliirsin ve bunu ya programın içinde herkes için compile edeceksin tekrar programı ya da database içinde bir yerde tutacaksın...database de tutman çok mantıklı...Daha sonra bu hd no ile bir algoritma oluşturup tabi bunun içinde müşteri nosu da olacak...Bir şifre ve onu deşifreleyen bir activex uygulaması oluşturursan ki ben bunun üzerinde de çalışıyorum şu anda...İnsanlar web üzerinden cd key alırken...Key hd no ile oluştuğu için...Bu hd no ve müşteri nosunu da ilk şifre alınırken kaydedersen...Daha sonra farklı bir hd no ile bu şifreyi o müşteri no cd si ile almaya kalkarsa alamaz...
Böyle bir mantık işte ....Ayrıca arkadaşların dediği gibi ARAMA