linux ve delphi uygulaması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

linux ve delphi uygulaması

Mesaj gönderen recepgalip »

merhabayın arkadaşlar.veri tabanım FireBird delphi 6.0 kullanıyorum. acama deşphide derlediğim bir programı linux altında nasıl çalıştırabilrim. bazı win uygulamalarını çalıştırmak için linux bir dosyası varmış ben baya aradım da bulamadım. bu dosyayı nerden bulabirim.ben hem terminalleri hemde servere linuxa geçirmek istiyorum. bunun için en iyi cilient ve server nedir linux olarak. teşekkur ederim. iyi çalışmalar.
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Re: linux ve delphi uygulaması

Mesaj gönderen mege »

recepgalip yazdı:merhabayın arkadaşlar.veri tabanım FireBird delphi 6.0 kullanıyorum. acama deşphide derlediğim bir programı linux altında nasıl çalıştırabilrim. bazı win uygulamalarını çalıştırmak için linux bir dosyası varmış ben baya aradım da bulamadım. bu dosyayı nerden bulabirim.ben hem terminalleri hemde servere linuxa geçirmek istiyorum. bunun için en iyi cilient ve server nedir linux olarak. teşekkur ederim. iyi çalışmalar.
bende mandrake linux üzerinde kylix 3 kullanıyorum. delphi 7 ile tamamen aynı. hatta delphi 7 deki kodunu aktardıktan sonra sadece uses daki unitlerin isimlerini değiştiriyorsun(başına q ekliyosun).firebirdünde linux sürümü var.

bence araya bi simulatör katmaktansa programını tamamen taşısan daha iyi olur. büyük ihtimal arasıra database problem çıkartır simülatörde.

kylixin demosu borlandın sitesinde mevcut.

ayrıca kylix için viewtopic.php?p=21089#21089
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

uygulamanı CLX olarak geliştirmen lazm. Daha sonra tek yapman gereken, Linux üzerinde Kylix ile derlemek.

File -> New -> CLX Application

ile yeni bir CLX uygulaması oluşturabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

merhabayın yine ben

peki ben bi programımda bi kaç comp. kullamıyorum. bunları kylix te derlemek nasıl kolay olurmu hatta mumuknatı varmı diyeyim artkık. bide bu win uygulamaları içi bi yama varmış linux için onun ne sakıncası var acabakine. deneyeniniz varmı arakdaşalar. yoksa bana nerden bulacagımı soyleyinde ben bi deneyim. ve sonucu gorelim. teşekkür ederim . iyi çalışmalar.
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

ek olarak

ya arkadaşlar. benim program gunde en az 2 kere değişiyor. ve ben bunu bi linux bi win için compile ettiğim zaman dğşğnsensenize asıl işimi yapamam. veya zaman kaybederim diyryim. yani tek çıkar yolum win için yama lazım. :oops:
SAYGILARIMLA BEN...
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Recep neden böyle bir şey düşünüyorsun anlamadım ama, Serveri i unix yap. Terminalleri Windows yap. Kur Firebird for linux u server a.. İp lerini server ile aynı gurupta topla... tak diye bağlanır windows tan firebird client olarak.. Terminalleri linux yapmanı anlayamadım... En güzel çözümdür bu. Programı kylix te derlemek zorunda da kalmazsın....

Sevgiler...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz