editlerin gerçek zamanlı toplanması için
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
editlerin gerçek zamanlı toplanması için
Editlere yazılan değer yazıldığı andan itibaren toplam ibaresinde aynı anda toplanması nasıl yapılabilir...Lütfen yardım..Teşekkürler
-
- Üye
ben diyelim 5 tane edit var
Diyelim 5 tane edit var o zaman şöle mi yapmam gerekiyor 5 tanesinin toplamını 6nı bir edit yazmak istiyorum...Nasıl yapıcam bumu peki....Yani mantığını kuramadım 6. toplamı yazılacak olan edit nasıl anlayacak diğer editlere veri girildiğini... 

mümkünse biraz daha açarmısınız
Yani çok iyi değiliz bunu hep söylüyorum...Biraz daha mantığını açarmısınız yazabilirseniz code ta mümkünse değilse biraz daha açın lütfen....
@mx500,
yanlış anlama ancak yanlış bir yöntem izliyorsun bence. Bu tarzda çok fazla ilerleyemezsin. Hele hazır kodlarla 1 arpa boyu mesafe alamazsın, kendini geliştiremezsin.
Yerinde olsam, önce 2 tane delphi kitabı okur, ondan sonra takıldığım hususları araştırırdım. Öğrenecek çok şey var, soru cevapla tam öğrenemezsin hepsini. Birçok şey kafanda tam oturmaz. Önemli olan mantığı kavramak.
Kolay gelsin.
yanlış anlama ancak yanlış bir yöntem izliyorsun bence. Bu tarzda çok fazla ilerleyemezsin. Hele hazır kodlarla 1 arpa boyu mesafe alamazsın, kendini geliştiremezsin.
Yerinde olsam, önce 2 tane delphi kitabı okur, ondan sonra takıldığım hususları araştırırdım. Öğrenecek çok şey var, soru cevapla tam öğrenemezsin hepsini. Birçok şey kafanda tam oturmaz. Önemli olan mantığı kavramak.
Kolay gelsin.
Mustafa bey gerekli uyarıları yapmış bu defaya mahsus şöyle bir kod kullanabilirsin.
Kod: Tümünü seç
procedure(topla);
begin
edit4.text:=inttostr(strtoint(edit1.text)+strtoint(edit2.text)+strtoint(edit3.text));
end;
kullanımı:
editin onkeypress olayına
begin
topla;
end;
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
anlıyorum mustafa abi
Temennilerin konusunda çok teşekkür ederim doğrusunu söylüyorsunda elimde zaten 2 tane delphi kitabı var birisi marco amcamın o baya ileri konular diğeri ise zeydin pala bir çok şey öğrendim bu kitaptan ama böle bir şeyi yapamadım ondan dolayı sordum yoksa kitaptan araştırıyorum durmadan ve araştırmadan da sormuyorum inanın bazı şeyleri yapabiliyorum yapamadığım şeyler çıkıyor mantığınıda kavrayamıyorum hemen soruyorum ondan sonra yoksa direk sormuyoyrum
forumumuz yeterli zaten
Ama herkesin öğrenme durumu herkesle eşit değildir...Birisi 10 defada öğrenir birisi bir defa...Yaradılış ve insanların uğraşma zamanları ben hayatımda delphinin tuşuna basmadım...İlgilendiğim mevzu 3d tasarım...Her türlü Solidwork, 3dmax, lightwave ama şu anda delphi ye sardım...Daha sonra C++ olacak sırada...inşallah olur tabi...Sadece hedef bu....Forum zaten harika kesinlikle buradaki insanların bizim gibi bilgisizlerin sorularına cevap verdikleri için kutlamak lazım...Hepsinden Allah razı Olsun...