editlerin gerçek zamanlı toplanması için

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

editlerin gerçek zamanlı toplanması için

Mesaj gönderen Misafir »

Editlere yazılan değer yazıldığı andan itibaren toplam ibaresinde aynı anda toplanması nasıl yapılabilir...Lütfen yardım..Teşekkürler
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Edit bileşeninin keypress olayına kodları yazarsan tuşa basıldığı andan itibaren komutları gerçekleştirecektir.
Misafir

ben diyelim 5 tane edit var

Mesaj gönderen Misafir »

Diyelim 5 tane edit var o zaman şöle mi yapmam gerekiyor 5 tanesinin toplamını 6nı bir edit yazmak istiyorum...Nasıl yapıcam bumu peki....Yani mantığını kuramadım 6. toplamı yazılacak olan edit nasıl anlayacak diğer editlere veri girildiğini... :(
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

basit bir procedure yazıp tüm editlerin onkeypress olayında procedure yi çalıştıracaksın.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Misafir

mümkünse biraz daha açarmısınız

Mesaj gönderen Misafir »

Yani çok iyi değiliz bunu hep söylüyorum...Biraz daha mantığını açarmısınız yazabilirseniz code ta mümkünse değilse biraz daha açın lütfen....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

@mx500,

yanlış anlama ancak yanlış bir yöntem izliyorsun bence. Bu tarzda çok fazla ilerleyemezsin. Hele hazır kodlarla 1 arpa boyu mesafe alamazsın, kendini geliştiremezsin.

Yerinde olsam, önce 2 tane delphi kitabı okur, ondan sonra takıldığım hususları araştırırdım. Öğrenecek çok şey var, soru cevapla tam öğrenemezsin hepsini. Birçok şey kafanda tam oturmaz. Önemli olan mantığı kavramak.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Mustafa bey gerekli uyarıları yapmış bu defaya mahsus şöyle bir kod kullanabilirsin.

Kod: Tümünü seç

procedure(topla);

begin

edit4.text:=inttostr(strtoint(edit1.text)+strtoint(edit2.text)+strtoint(edit3.text));
end;

kullanımı:

editin onkeypress olayına

begin
topla;
end;
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Misafir

anlıyorum mustafa abi

Mesaj gönderen Misafir »

Temennilerin konusunda çok teşekkür ederim doğrusunu söylüyorsunda elimde zaten 2 tane delphi kitabı var birisi marco amcamın o baya ileri konular diğeri ise zeydin pala bir çok şey öğrendim bu kitaptan ama böle bir şeyi yapamadım ondan dolayı sordum yoksa kitaptan araştırıyorum durmadan ve araştırmadan da sormuyorum inanın bazı şeyleri yapabiliyorum yapamadığım şeyler çıkıyor mantığınıda kavrayamıyorum hemen soruyorum ondan sonra yoksa direk sormuyoyrum
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

kardeşim, marco cantu amca ve zeydin pala diye diye adamların kitaplarını "top seller" yapacaksınız :wink: bu işten komisyon mu alıyorsunuz diye sormazlar mı adama :D :D :D

not: son cümlenin copyright i tansu hanıma aittir :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Misafir

hehehe

Mesaj gönderen Misafir »

hehehehhehh bu gidişle adamlar bize para bile verecekler :twisted:
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Benim hiç delphi kitabım olmadı bir tane patrona aldırdım onu da hiç beğenmedim... 600 ü geçkin sayfa hep benim için boş ama yeni başlayanlar için mükemmel bence...

diyeceğim bu forumun arama sayfası ve delphinin helpi + MS 'un SDK ları yetiyo :)
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Misafir

forumumuz yeterli zaten

Mesaj gönderen Misafir »

Ama herkesin öğrenme durumu herkesle eşit değildir...Birisi 10 defada öğrenir birisi bir defa...Yaradılış ve insanların uğraşma zamanları ben hayatımda delphinin tuşuna basmadım...İlgilendiğim mevzu 3d tasarım...Her türlü Solidwork, 3dmax, lightwave ama şu anda delphi ye sardım...Daha sonra C++ olacak sırada...inşallah olur tabi...Sadece hedef bu....Forum zaten harika kesinlikle buradaki insanların bizim gibi bilgisizlerin sorularına cevap verdikleri için kutlamak lazım...Hepsinden Allah razı Olsun... :D