IB/FB'e erisim icin BDE gerekli mi?
IB/FB'e erisim icin BDE gerekli mi?
Şimdi benim merak ettiğim şle bişi var. Paradox kullanılan programların çalışması için BDE yi yüklüyoruz. Peki Firebird yada interbase kullanılan programlar için IBX veya benzer programlarımı yüklememiz lazım. Yani BDE ye gerek kalmıyormu o zaman
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Öncelikle daha acıklayıcı baslıklar yazalım, bu sekilde arayıp bulması baskaları acısından daha rahat olur kanaatimce.
IB/FB ye degisik bilesen setleri ile erismek mumkun
IBX,FibPlus,IBO ve BDE uzerinden standart Dataaccess bilesenleri ile vs.vs.
bunlardan IBX native bilesenler olup gds32.dll deki fonksiyonları direkt kullanır. o yuzden sisteminizde bu dll yoksa program direkt kırılır.
BDE uzerinden baglanmak icin once alias olusturmk lazım,ve programın calısacaagı makınada BDE yuklu olmalı.
hangisi daha mantıklı dersen ben IBX derim.
sanırım acıklayıcı olmustur.
kolay gelsin
IB/FB ye degisik bilesen setleri ile erismek mumkun
IBX,FibPlus,IBO ve BDE uzerinden standart Dataaccess bilesenleri ile vs.vs.
bunlardan IBX native bilesenler olup gds32.dll deki fonksiyonları direkt kullanır. o yuzden sisteminizde bu dll yoksa program direkt kırılır.
BDE uzerinden baglanmak icin once alias olusturmk lazım,ve programın calısacaagı makınada BDE yuklu olmalı.
hangisi daha mantıklı dersen ben IBX derim.
sanırım acıklayıcı olmustur.
kolay gelsin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Aslında bencede IBX daha kolay ve kullanışlı gibi geldi. Fakat ağ ile ilgili ayarlar hakkında bi döküman bulamadım ben. Yani ver ama BDE ile yapılmış ayarlar var. IBX te çok kullanıcı için nasıl bir ayar yapmam lazım. (Belki onunda bi açıklaması vardır ama ben bulamadım)
ahhh @sako, hüzünlere garkettin beni burda, denizlere attın.
döküman bulamadım bu konuda diyorsun kafamı duvarlara vurdum.
Kardeşim sitede veritabanı kısmında hem IBX hem de ağ ayarları ile ilgili döküman var, forumda da aynı makale ve binlerce mesaj var. İnsaf ve
Arama lütfen.
döküman bulamadım bu konuda diyorsun kafamı duvarlara vurdum.

Kardeşim sitede veritabanı kısmında hem IBX hem de ağ ayarları ile ilgili döküman var, forumda da aynı makale ve binlerce mesaj var. İnsaf ve

En son mussimsek tarafından 31 Ağu 2004 11:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Valla ne diyim kızmakta haklıymışsın. O zaman şöyle bi soru sorim
"Programınızı Delphi Standart Data bileşenleri ile yazmışsanız" diye bir şey belirtilmiş. Şimdi ben hem İB bileşenlerini kullandım hemde data source kullandım. hem IBX i hemde BDE yimi yükleyecem. Yoksa datasource yerine başka bi bileşenmi kullaniyim..

"Programınızı Delphi Standart Data bileşenleri ile yazmışsanız" diye bir şey belirtilmiş. Şimdi ben hem İB bileşenlerini kullandım hemde data source kullandım. hem IBX i hemde BDE yimi yükleyecem. Yoksa datasource yerine başka bi bileşenmi kullaniyim..
-
- Üye
-
- Üye
- İletişim:
datasource
Herkese Merhaba,
Datasource nesnesi BDE ENGINE ile alakalı bir nesne değil.
ben programlarımda IBX kullanıyorum,bu IBX bileşenlerini bir DB nesnesine bağlayabilmek için tabiiki Datasource nesnesine ihtiyacım oluyor.
Kullanıcıya BDE ENGINE yüklemeden programlarım problemsiz çalışyor.
Datasource nesnesi BDE ENGINE ile alakalı bir nesne değil.
ben programlarımda IBX kullanıyorum,bu IBX bileşenlerini bir DB nesnesine bağlayabilmek için tabiiki Datasource nesnesine ihtiyacım oluyor.
Kullanıcıya BDE ENGINE yüklemeden programlarım problemsiz çalışyor.
O makaledeki kastedilen "Standart data bileşenleri" cümlesi ile Delphi 7 deki BDE sekmesinde bulunan Bileşenler kastedilmiştir. Ve bu BDE sekmesinde bulunan tüm bileşenler için BDE gereklidir.. Ancak Dikkat ederseniz DataSource bileşeni bu sekmede değildir.. IBX bileşenleri de kullansanız mecburen Datasource bileşeninine ihtiyaç duyacaksınız... ANcak Datasource bileşeni BDE ye ihtiyaç duymaz.. Datasource kaynağını bağlı olduğu dataset nesnesinden alır ki BDE ile hiç bir bağlantısı yoktur..
Sevgiler..
Sevgiler..
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
Delphi ve interbase (firebird) için en uygun bileşen
Bir başka forumda bu konuyla ilgili olarak yukarıdaki yanıtı almıştım ve mercury yi indirip kurdum, bir kaç aydır denemeler yapıyorum, bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Aramızda firebird için mercury DBO kullanan var mı ?salih yazdı: Eğer Interbase kullanacaksan Interbase Express kullan.Ama Firebird kullanacaksan Mercury Database Object kullan(sourceforge.net'ten indirebilirsin).Firebird ile Interbase Express biraz nazlı çalışıyor.Ben Mysql'i fazla sevmiyorum.Stored Prodocure,trigger felan pek bi severim onlarda mysqlde yok.Ama illede mysql kullanacaksan tablo tipini BerkeleyDB yap.Yoksa transaction desteği gelmiyor.Ayrıca delphi-mysql'de adoya alternatif olarak zeos bileşen seti var onlarda güzel.Şöyle ufak tefek tek kullanıcılı programlar yapacaksan Advantage Veritabanı'nı deneyebilirsin. Benim hoşuma gitti(Her ne kadar table bileşeni biraz sorunlu olsada query bileşeni pek bi güzel).MySQL'in en büyük düşmanı PostgreSQL var.Oda güzel.Unutmamak lazım mysql hız açısından çok iyi.
Delphi-Access:Tek kullanıcıda oda güzel ama advantage daha iyi.
Delphi-MsSQL:SQL Server çook kalite bir veritabanı ama onunda bakım zorunluluğu var ya.Çok kasman gerekiyor.Milyarlık yatırım yapılmayan bir program için sql server kullanmak biraz mantıksız.
Aslında bütün veritabanları güzel bence ama programa göre seçmek lazım veritabanını.Misal Adres Rehberi için oracle,ERP için paradox kullanılmaz.Ama fiyat bakımından güzel olan birde SYBASE var eğer bayisi olursan her client için 100$ ödüyosun.Yani 10 kullanıcı=1000$ 20 kullanıcı=2000$
Bence firebird kullan.Zaten firebird öğrendikten sonra öbür veritabanlarına fazla bir yabancılık çekmezsin.Herşey aynı ufak tefek değişiklikler var sadece.
Selamlar, sevgiler...