ibtable ile master-detail ok ama datasetle değil
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ibtable ile master-detail ok ama datasetle değil
ibdatable ile master-detail kurulduktan sonra detail tabloda mastera bağladığım alana değer girdiğim zaman mastera ait bilgiler detaile dökülüyor...Fakat bunu datasette yaptığım zaman olmuyor nedeni nedir...datasette yaptığım işlem select * from detailtablo where sira_no=:urun_id and eski_no=:eski_no and yeni_no=:yeni_no problem nerdedir...Datasourcenuda master a bağlıyorum detailin...Ama detail tabloda sira_no kısmına 1 yazdığım zaman master tablodaki 1 e kayıtlı olan değerleri detaildeki dbeditlere dökmesi gerekiyordu ama dökmedi...Lütfen Yardım...
abi baktım ama aynısı bir fark yok
Baktım abi ama aynısı bir fark yok...Hayır yanlış varsa yanlışın nerde olduğunu söylermisiniz...lüften
birader daha yeni olayın mantıgına iliskin arifceylan arkadasa birseyler karaladım
nasıl hep aynı seyler oluyormus.
ne aradıgını biliyorsan mesele yok....
eger tıkandıysan bu nokta da basit bir ornek hazırla, (3 dakkanı alacak) onun uzeinde kafa yor.
probleme farklı yaklasın biraz
nasıl hep aynı seyler oluyormus.
ne aradıgını biliyorsan mesele yok....
eger tıkandıysan bu nokta da basit bir ornek hazırla, (3 dakkanı alacak) onun uzeinde kafa yor.
probleme farklı yaklasın biraz
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
abi teşekkür ederim
Teşekkür ederim abi...Ama 4 tane örnek yaptım benunla ilgili ....Ama ibtable da seçiyorsunuz join fieldları yazdığınız zaman kendi özellikleri geliyor...ama datasette....Master detail kuruluyor...ama bunu seçilen yerde primary key veya bir cari kodu mesela seçildiği zaman özellikleri kendi dökülmüyor bende datasette...Yazdığım kodda şu......
stok için stok id primary , yeni_no, eski_no, fiyatı, vs....
detailde stok miktarları, stok_id_no foreign key olarak stok_id no ya bağlı...sql koduda şöyle
select * from stok where stok_id_no=:stok_id bu şekilde dbgridde görüyorum ama dbeditlerde kendi kendine diğer özellikleri göstermiyor varsa bir yolu ve yanlış bir şey yaptıysam mümkünse söylermisiniz teşekkürler...
stok için stok id primary , yeni_no, eski_no, fiyatı, vs....
detailde stok miktarları, stok_id_no foreign key olarak stok_id no ya bağlı...sql koduda şöyle
select * from stok where stok_id_no=:stok_id bu şekilde dbgridde görüyorum ama dbeditlerde kendi kendine diğer özellikleri göstermiyor varsa bir yolu ve yanlış bir şey yaptıysam mümkünse söylermisiniz teşekkürler...
S.A.
kolay Gelsin.
dbeditlerin bağlantıları doğrumu? onları kontrol edebilirmisin. datasource ve datafieldlarıdbgridde görüyorum ama dbeditlerde kendi kendine diğer özellikleri göstermiyor
kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim