merhabalar
ibquery'ni sql özelliğine yazdığım bir kodu bir butona ekliyerek nasıl çalıştırabilirim kısa bir örnek verirseniz sevinirim
not şimdiden vermiş olduğunuz güzel cevaplarınız için teşekkür ederim
ib query içerisine yazdığımız kodu çalıştırma
-
- Üye
ib query içerisine yazdığımız kodu çalıştırma
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye
teşekkür ederim
aslına bakarsan asıl sorun o deil
formun üstünde bir ibquerim birde ib table'ım var dbgrid açılışta ibtabl'ın datasource'ünü gördüğü için ibqure'i open etsemde çalışmıyo
dbgrid'i ib querinin datasource'sine bağlıyom bu sefer gride append yapamıyom
he neden hem queri hemde table ile çalıştığımı soruyosan bu benim ilk büyük olarak veri tabanı destekli projem(!!sayılır!!) table ve querini çalışma mantığını kavramaya çaılışıyom ilk önceleri sadece query ile çalışmıştım ama append edemediğim için table döndüm bir query döndürmek istediğim zaman mesela order by, bu noktada ibquery objesini kullanmak gerekti ......
galiba çok karışık bir yol gösterin......
aslına bakarsan asıl sorun o deil
formun üstünde bir ibquerim birde ib table'ım var dbgrid açılışta ibtabl'ın datasource'ünü gördüğü için ibqure'i open etsemde çalışmıyo
dbgrid'i ib querinin datasource'sine bağlıyom bu sefer gride append yapamıyom
he neden hem queri hemde table ile çalıştığımı soruyosan bu benim ilk büyük olarak veri tabanı destekli projem(!!sayılır!!) table ve querini çalışma mantığını kavramaya çaılışıyom ilk önceleri sadece query ile çalışmıştım ama append edemediğim için table döndüm bir query döndürmek istediğim zaman mesela order by, bu noktada ibquery objesini kullanmak gerekti ......
galiba çok karışık bir yol gösterin......

type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye