date...

C# (C Sharp) veya Java ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

date...

Mesaj gönderen şimal »

Cevap veren eden yok ama ben yine forum dolsun yazayım dedim :)

bu tarih sorununu bir şekilde çözmüştüm ama ne yapıp nasıl hallettiğimi hatırlamıyorum onun için birde size sorayım dedim

formumda bir txtbox bir botun birde calendar var yapmak istediğim sadece kayıt eklemek :)
mycon.Open();
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand("insert into TALEP (TALEP_AD, TALEP_TAR, LOGNAME) values ('"+txtad.Text+"' , '"+cld.SelectedDate.ToString()+"','betul')",mycon);
cmd.ExecuteNonQuery();
mycon.Close();

cld.SelectedDate.ToString() = 7/28/2004 12:00:00 AM şöyle bir tarih veriyor.
sqlserverda kolon tipim smalldatetime

kaydet butonunu tıkladığımda şu hatayı veriyor: The statement has been terminated. The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value.

bu hatayıda ay/gün/yıl formatından kaynaklanıyor

7/8/2004 de sorun yokken

7/20/2004 de sorun çıkarıyor... Bunu nasıl çözebilirim?

Kolay gelsin iyi günler
Boş Başak Dik Durur...
Santranç bitince şah da piyon da aynı torbaya girermiş...
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Bence senin regional settinglerindeki tarih formatına uygun bir veri dönüşüm değeri vermediğin için böyle bir problem ile karşılaşıyorsun. Tavisyem sistem regional setting değerlerini oku ay,gün,yıl değerlerini bu formatta birleştirerek çöz
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

c# da nasıl olur bilmiyorum ama delphi de formatdatetime('dd/mm/yyy',cld.date) seklinde yapılabilir. yani calendar ın TDate tipideki tarih bilgisini formatlı bir şekilde stringe çevirir. muhakkak c# da da oluyordur..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Arkadaşlar bu sorunun C# ın yeni bir dil olup Calendar nesensinin hatasından kaynaklandığını farkedip bende
textboxlar kullandım.
bunlarıda kaydederken şu yöntemi izledim

OleDbCommand cmd = new OleDbCommand("insert into EVRAK (GELISTARIHNO, GIRISTARIHNO, CIKISTARIHNO, DURUM, LOGNAME, SUBE, PARAF, TUR, SONIMZA, GELISTARIH, GIRISTARIH, CIKISTARIH, K_ID) values ('"+txtgelistarno.Text+ "','"+ txtgiristarno.Text +"','"+ txtcikistarno.Text +"','"+ ddldurum.SelectedItem.Text+"','"+ o.nick.ToString()+"','"+txtsube.Text+"','"+txtparaf.Text+"','"+txttur.Text+"','"+txtimza.Text+"','"+txtgelisay.Text+"/"+txtgelisgun.Text+"/"+txtgelisyil.Text+"','"+txtgirisay.Text+"/"+txtgirisgun.Text+"/"+txtgirisyil.Text+"','"+txtcikisay.Text+"/"+txtcikisgun.Text+"/"+txtcikisyil.Text+"',"+tempp.idstr+")",o.mycon);
Boş Başak Dik Durur...
Santranç bitince şah da piyon da aynı torbaya girermiş...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Kod: Tümünü seç

TextBox1.Text = Calendar1.SelectedDate.ToShortDateString();
veya

TextBox1.Text = Calendar1.SelectedDate.ToString("dd.MM.yyyy");
gibi formatlayabilirsin..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

sql sorgusunun başına

set dateformat dmy
ifadesini eklemeyi deneyin bir de..

sql server da ayar yapılmadığı sürece ay-gün-yıl olarak tutuluyor sanırı tarih bilgisi. sorgu başına tarih formatını verince çözülüyor sorun.