detail master hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

detail master hakkında

Mesaj gönderen Misafir »

İyi günler...Master-Detail bağlantı hakkında şöyle bir sorum var. Şimdi normal ibtable ile master-detail bağladıktan sonra pk olmayan bir alanın altındaki field master yapmam için nasıl bir şey yapmam gerekiyor...Yani şöyle bir durum her tabloda ortak alan stok kodu ama master ve tablonun birinde yine stok koduna bağlı orijinal no var ama ben orijinal no seçilince diğer bilgilerin otomatik olarak gelmesini istiyorum...
En son Misafir tarafından 09 Eyl 2004 10:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
alanı unique ve notnull yapman (notnull olmadanda olabilir) yeterli olur.
Kolay Gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Misafir

selamlar

Mesaj gönderen Misafir »

aslengeri kardeş merhaba...Tablolar hazır bir muhasebe programının tabloları ben oluşturmuyorum yani...yukarıda dediğim gibi tablolardaki ortak alan stok kodu ben bir kaç tabloyu bağlayarak bilgilere ulaşıyorum ama tablonun birinde field oem no diye bir field ben oem seçilince diğerlerine göre arama yapılmasını istiyorum...yani oem no yazdığım zaman diğerlerinin detail olarak etkilenmesini istiyorum ama bütün alanlarda ortak olan stok_kodu alanı...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

oem numarasını yazıp düğmeye tıkladığında( göster düğmesi, vs.) tabloların master detail bağlantılarını kodla değiştir. yada forma yeni bir query koyup kayıtları orda listelettir.
Misafir

selamlar

Mesaj gönderen Misafir »

Kardeş biraz daha açarmısın lüften... :elsalla:
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Sen soruyu biraz daha aç cevap kendiliğinden açılır. :wink:
Misafir

selamlar

Mesaj gönderen Misafir »

Kusura bakma biraz öyle oldu galiba açıyorum soruyu........

STOK_KODU STOK_KODU STOK_KODU STOK_KODU
OEM_NO

Burada böyle ayrı ayrı tabbellarda bulunan alanlar var ve bu alanlarda stok kodu hep ortak ve ben bu tabloları kendi isteğime göre ibtable ile 4 tanesini master detail bağladım sırayla....Benim istediğim ortak alan olmayan OEM_NO ya göre arama yaptığım zaman diğer özelliklerin gelmesi şimdi stok koduna göre geliyor ama ben oemnosuna göre gelmesini istiyorum...Ve başka bir tabloda oem nosu ile ilgili bir şey yok....
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

şimdi biraz daha iyi oldu ama genede yeterli değil.
oem_no alanı olan tablo master mi? detail mi ? tablo isimleri ney?
eğer mastersa stok_no alanından master detail bağlantıyı yaparsın. oem_no ya göre master tabloyu filitrelersin.
Eğer detail tablo ise detaile göre masteri filitrelersin.
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Şimdi şöyle diyim ortak alanlar hep stok_kodu oem no da table bir tanesinde geçiyor diğer bir tanesindede geçiyor oem no olarak...Yani Oem şöle yani STOK KODU NETSIS KODU OEM NO diye karşılıklı olduğunu düşün ve hepsinin bunların stok kodu ile olduğunu düşün Ben oem noya göre arama yapıldığı zaman diğerlerinin aynılarını gelmesini istiyorum yani oem no ya göre stok kodu netsis kodu vs. hepsi aynı şey ama oemnoya göre arama yapmak önemli olan...