karakter sayisi 2500 civarinda olan metinleri veri tabanina nasil yerlestirebilirim. daha sonra bunlari icinde gecen kelimelere gore sqlde arattirmam gerekiyor.
blob alanlarda sql ile arama yapilmiyor galiba. harf sayisi 255 olmak uzere metin1 metin2 ... diye 10 alan olusturdum. bu alanlardaki bilgileri daha sonra memo da birlestirerek metni elde edebiliyorum. ama bu arama hizini da yavaslatiyor.
daha baska bir yontem var mi? ilgilenenler icin simdiden tesekkurlerimi arzederim.
sql'de like komutu ile blob alanlari sorgulayabilirmiyiz?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
paradoks 7
database desktop ile olusturulan paradoks 7 veritabani.. ama bu forumda firebird'in medhi okadar cok yapilmis ki elimdeki bu amator proje biter bitmez firebirde uyarlamak istiyorum.
ama bugun icin bu problemi asmam gerekiyor. tesekkur
ama bugun icin bu problemi asmam gerekiyor. tesekkur
önceki yazdıgım mesajda karıstırmısım
fb de blob alanlarda like da kullanılıyor containing de kullanılabiliyor.
ben blob alanı upper ile büyük harfe cevirememistim (metin içinde arayacagımı büyük kücük duyarsız aramak için) sebebide blob alanda charset win1214 giriyorsunuz ama Collate diye bir secenek yok yada ben bulamadım
turkce karakter sıralamada ve donusturmede sorun cıkartıyor.
Neyse sonuc itibari ile Firebird de her ikiside calısıyor (sanırım containing like in '%aranacak%' seklinde kullanımı ile aynı)
ha birde index mevzu var blob alanlar icin index olusturuluyormu bilmiyorum, boyutları cok buyuk oldugu icin olmayabilir.
fb de blob alanlarda like da kullanılıyor containing de kullanılabiliyor.
ben blob alanı upper ile büyük harfe cevirememistim (metin içinde arayacagımı büyük kücük duyarsız aramak için) sebebide blob alanda charset win1214 giriyorsunuz ama Collate diye bir secenek yok yada ben bulamadım
turkce karakter sıralamada ve donusturmede sorun cıkartıyor.
Neyse sonuc itibari ile Firebird de her ikiside calısıyor (sanırım containing like in '%aranacak%' seklinde kullanımı ile aynı)
ha birde index mevzu var blob alanlar icin index olusturuluyormu bilmiyorum, boyutları cok buyuk oldugu icin olmayabilir.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME