sesi sol yada sağ hperlörden vermek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

sesi sol yada sağ hperlörden vermek

Mesaj gönderen Misafir »

sitede aradım göremedim varsa cevabı şimdiden özür dilerim.nette de aradım ama bu ingilizce ile pek te birşey çıkartamadım. sorum şu sistemde çalan müzik ve benzeri sesleri sadece bir hoperlörden vermek istiyorum playsound apisi ile ilgili parametrelerde rastlamadım başka bir fonksion filan varmı acaba varsa lütfen yardımedin bana sağolun ii geceler
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

uses MMsystem

Procedure Left_volume (value : Dword);
var Rvol, temp : Dword;
begin
waveoutgetvolume(WAVE_MAPPER, @temp);//returns the current volume
Rvol := hiword (temp);
asm
shl Rvol, 16
end;
Rvol := Rvol and $ffff0000;
waveoutsetvolume(WAVE_MAPPER, value or Rvol);
end;

Procedure Right_volume (value : Dword);
var Lvol, temp : Dword;
begin
waveoutgetvolume(WAVE_MAPPER, @temp);
Lvol := Loword (temp);
asm
shl value, 16
end;
value := value and $ffff0000;
waveoutsetvolume(WAVE_MAPPER, value or Lvol);
end;
http://www.howtodothings.com/showarticl ... rticle=747

adresinde meğer cevap varmış yeterince aramamışım yav bu uyku gelince insan tembel bir yaratık oluyor :oops: herkese kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

S.A

vampir261 arkadasım sorunu bulmussun ama bir yolda benden :P

Jedi Componentlerinin Multumedia bolumunun içinde JvSoundControl adında bir bileşen var.Onunla direk yapabiliyorsun :P

denemeni tavsiye ederim :)
Misafir

aklımda

Mesaj gönderen Misafir »

kardeş şu an yoğunum ama jedi ile ilgili baya bir component indirdim en kısa zamanda bunları inceleyeceğim. tavsiye için tşk ederim sağol :D :) :D
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

Evet arkadaşın tavisiyesi üzerine componenti indirdim kurdum ve kullnadım. çok güzel bir component doğrusu. kullanımı kolay ve sorun çıkarmıyor. wave özelliğindeki volume özelliği ile ses açılıp kapanabiliyor 0-255 değerleri arasında değer alıyor. balance özelliği ile sesin yönü sağa sola alınabiliyor 0=sol 100=sağ oluyor arada değişen değerlerde yani 50 den küçükse sol büyükse sağ hoperlör daha fazla ses çıkarıyor. birde JvWinampApi diye bir component var aynı sekmede bu da doğrudan winamp ile ilgili işler yapıyor ben winampın sesini kısmak için kullandım

Kod: Tümünü seç

JvWinampApi1.SetVolume(0);
0-255 arası değerler alıyor anlaşılacağı gibi 255 max ses veriyor. bu tür birşey olursa arkadaşlar faydalanır umarım. altunway kardeşe tekrar teşekkür ederim. ii çalışmalar herkese