Herkese iyi çalışmalar
Şimdi müşteri hesapları yapılırken
Şöyle bir sorun çıktı Arkadaşlar
Adam herhangi bir müşteri seçtiği zaman o müşteri ile ilgili bir sayfa açılacak yani dbgridde yeni bir sayfa her bir müşteriye göre ayrı bir cari hesap tutacak bunu yapmanın kolay bir yolu var mı deneyimli abilerimden yardım bekliyorum.
İlmin sınırı yoktur....
müşteri cari hesap
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
master-detail yapı kullanarak
musteriler ve carileri
master-detail yapı mantıgını kavramak icin en basitinden iki tablo olustur uzerinde denemeler yap. Forumda bu konudaki baslıkları bir gozden gecir
bazı mesajlarda table ile query ile yada dataset ile nasıl yapılacagı ayrıntılı bir sekilde tarif edilmisti...
hala anlamadıgın bir yer olursa burdan devam edersin
kolay gelsin...
musteriler ve carileri
master-detail yapı mantıgını kavramak icin en basitinden iki tablo olustur uzerinde denemeler yap. Forumda bu konudaki baslıkları bir gozden gecir
bazı mesajlarda table ile query ile yada dataset ile nasıl yapılacagı ayrıntılı bir sekilde tarif edilmisti...
hala anlamadıgın bir yer olursa burdan devam edersin

kolay gelsin...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
S.A.

sonuçta oda master detail olmuyormu. Sonuçta mster detail bağlantı farklı iki tablodaki alanlar aynı değeri gösteriyor.csyasar yazdı:bence master-detail o kadar da kullanışlı değil.![]()
ama bana soracak olursanız ben bu konuda ilk tablodaki(master table) sürekli değişen(aotuincrement) alana göre ikinci tabloda sorgulama yapıp o numaraya göre kayıt giriyorum. bu daha uygun daha kullanışlı bence.

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim