iyi çalışmalar,
araç taşıma programı yapıyorum. aracların taşıma yerlerine göre ücretlendirme yaptım. mesela belli bir kayıttan sonra taşıma bedelini arttırmak istiyorum ancak eski taşıma bedelleri de yeni değere dönüyor. acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler...
gelecekte değerleri değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
S.A.
sana ikiyol önereceğim hangisi kolyaına gelirse onu takip ederek yaparsın.
1. Her taşıma kaydı için vt de ücret alanı oluştur. varsayılan ücreti bu alana yazarsın fiyatta artırma yaptığın zaman artırmadan sonrki kayıtlar değişeceği için bu işlem sorununu çözer.(eğer dile getirmediğin başka bi problem yoksa)
2. Varsayılan taşıma ücretini nerde tutuyorsun bilmiyorum ama onun için bi tablo oluştur. ücretin geçerli olduğu ilk tarih ve son tarih. (son tarih boşsa hala geçerlidir gibi bişey olabilir) fiyatta artırma yaptığın zaman bu tabloya yeni kayıt eklersin fiyatları hesaplarkende bu alana dikkat ederek hesaplarsın.
Taşıma işleminde herkeze aynı fiyattan taşıma yapılmayacağınıda göz önüne alırsak (arkadaş eş dost tanıdık vasıtasıyla yapılan taşımalarda vs.) ben 1.yöntemi öneririm.
Kolay gelsin.
sana ikiyol önereceğim hangisi kolyaına gelirse onu takip ederek yaparsın.
1. Her taşıma kaydı için vt de ücret alanı oluştur. varsayılan ücreti bu alana yazarsın fiyatta artırma yaptığın zaman artırmadan sonrki kayıtlar değişeceği için bu işlem sorununu çözer.(eğer dile getirmediğin başka bi problem yoksa)
2. Varsayılan taşıma ücretini nerde tutuyorsun bilmiyorum ama onun için bi tablo oluştur. ücretin geçerli olduğu ilk tarih ve son tarih. (son tarih boşsa hala geçerlidir gibi bişey olabilir) fiyatta artırma yaptığın zaman bu tabloya yeni kayıt eklersin fiyatları hesaplarkende bu alana dikkat ederek hesaplarsın.
Taşıma işleminde herkeze aynı fiyattan taşıma yapılmayacağınıda göz önüne alırsak (arkadaş eş dost tanıdık vasıtasıyla yapılan taşımalarda vs.) ben 1.yöntemi öneririm.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
iyi çalışmalar
tablolarım şu şekilde;
aractable-aracno,aracplaka
yerucrettable-yerno,yeradi,ucreti
tasimatable-islemno,aracno*,yerno*,aracplaka,yeradi,ucreti
taşıma bilgilerini taşıma tablosunda saklıyorum ve kullanıcı ileride yerucrettabledeki ucret kısmıyla oynadığında eski taşıma bilgilerindeki ücretlerin değişmasini istemiyorum.
tablolarım şu şekilde;
aractable-aracno,aracplaka
yerucrettable-yerno,yeradi,ucreti
tasimatable-islemno,aracno*,yerno*,aracplaka,yeradi,ucreti
taşıma bilgilerini taşıma tablosunda saklıyorum ve kullanıcı ileride yerucrettabledeki ucret kısmıyla oynadığında eski taşıma bilgilerindeki ücretlerin değişmasini istemiyorum.