selamlar ,
indy client/ server tipi bir program yazıyorum. server ve client çalışıyor. client server'e bağlanabiliyor. client , server tarafa 2 komutunu gönderdiğinde server tarafta bulunan bir proceduru çalıştırmasını nasıl sağlayabilirim. en basitinden bir showmessage ile mesaj yazdırmak istiyorum server isteği alıyor ama mesajı gösterecek proceduru çalıştırmıyor.
ne önerirsiniz?
iyi çalışmalar...
indy programlamayla ilgili bir soru
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
if gelen = 2 then
showmessage('2 geldi');
şeklinde olması lazım
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
bu şekilde mesaj görüntüleniyor ama ben yazdığım prosedur içerisinden mesajın görüntülenmesini istiyorum şöyle bir şey
...
...
şeklinde bir şey yapmak istiyorum ama mesajgoster prosedurunu çağırmıyor ve mesaj gostermiyor
procedure mesajgoster ;
begin
showmessage ('procedure içinden çağırıldı');
end;
//server tarafın gelen komutları yorumlama satırları
if gelen =2 then mesajgoster;
şeklinde bir şey yapmak istiyorum ama mesajgoster prosedurunu çağırmıyor ve mesaj gostermiyor
Sanırım istediğin şey aşağıda ki linkte!
(Indy ile yaptığım bir örnek bu!)
------------------------------------------------------------------
olayın espiriside burda zaten!
procedure TForm1.us(on)UDPRead(Sender: TObject; AData: TStream; ABinding: TIdSocketHandle);
begin
Örn:--> Memo2.Lines.LoadFromStream(adata);
...
end;
-----------------------------------------------------------------
Kod dosyası
NOT : Indyv9.0UDP_Chat.ra--> adlı dosyayı indirdikten sonra uzantısını .rar diye değiştir! (geocities .rar dosyasını kabul etmiyorda.)
iyi çalışmalar...
(Indy ile yaptığım bir örnek bu!)
------------------------------------------------------------------
olayın espiriside burda zaten!
procedure TForm1.us(on)UDPRead(Sender: TObject; AData: TStream; ABinding: TIdSocketHandle);
begin
Örn:--> Memo2.Lines.LoadFromStream(adata);
...
end;
-----------------------------------------------------------------
Kod dosyası
NOT : Indyv9.0UDP_Chat.ra--> adlı dosyayı indirdikten sonra uzantısını .rar diye değiştir! (geocities .rar dosyasını kabul etmiyorda.)
iyi çalışmalar...
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
ilginçtir , execute thread içinden server üzerinde bulunan bir label'in captinonu değiştirince oluyor ama harici bir procedurden bu işlemi yaptırmak isteyince olmuyor. programı adım adım çalıştırdım , procedure satırını geliyor ve geçiyor , normalde procedure dallanması gerekiyor gerekli kodları işledikten sonra (herhangi bir çıkış komutu yok) execute thread'e kaldığı yerden devam etmesi lazım ama yapmıyor ne hikmetse...lazio yazdı:sizin yazdığınızında çalışması lazım. başka bir sorun olabilir, adım adım derle istersen. show message yerine bir label ın caption ını falan değiştir.
...
arkadaşım , gönderdiğin örnek projeyi aldım teşekkür ederim. projeyi inceledinm sanırım benim sorunumla ilgili bir bölüm yok , ya da ben yakalayamadım

- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
günaydın ,
indy programını kullanarak client/ server tipi programı yazdım , çalıştırdım. son durum şöyle:local de başarılı bir şekilde çalışıyor, aynı makinede hem server hem client pogramı çalıştırıyorum , server'i 127.0.0.1 adresiyle başlatıyorum , client'ten da aynı şekilde 127.0.01 adresine bağlanıp kapat komutunu gönderince bilgisayar kapanıyor. buraya kadar her şey normal. ama server'i bilgisayarın ağ ortamında görünen ip si başlatınca (asıl ip si 10.11.12.201 , komut satırından ipconfig ile bakılınca böyle görünüyor) client'tan da 10.11.12.201 adresine bağlanıyorum , ama kapat komutunu gönderince kapanmıyor pc , date komutunu gönderince tarih bilgisini client'a gönderiyor , ama kapat komutunu işlemiyor...
hala anlamış değilim bu neden oluyor?
ne önerirsiniz?
indy programını kullanarak client/ server tipi programı yazdım , çalıştırdım. son durum şöyle:local de başarılı bir şekilde çalışıyor, aynı makinede hem server hem client pogramı çalıştırıyorum , server'i 127.0.0.1 adresiyle başlatıyorum , client'ten da aynı şekilde 127.0.01 adresine bağlanıp kapat komutunu gönderince bilgisayar kapanıyor. buraya kadar her şey normal. ama server'i bilgisayarın ağ ortamında görünen ip si başlatınca (asıl ip si 10.11.12.201 , komut satırından ipconfig ile bakılınca böyle görünüyor) client'tan da 10.11.12.201 adresine bağlanıyorum , ama kapat komutunu gönderince kapanmıyor pc , date komutunu gönderince tarih bilgisini client'a gönderiyor , ama kapat komutunu işlemiyor...
hala anlamış değilim bu neden oluyor?
ne önerirsiniz?