table 1 in özelliklerinde active özelliğini true yapacamki table name yi ayarliyim ancak true yapmaya çalışınca Table1 name missing property hatası veriyor bunu önceleri aşmıştım ama şimdi hatırlamıyorum bunu neden yapıyordu ?
teşekkürler...
Table1 name missing property hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
S.A.
tablename de table listesini göremiyorsanız bunun iki sebebi olabilir.
1.database i ayarlamamışsınızdır. tablonun database name sine ilgili dizini göstermeniz veya database bileşeni kullanıyorsanız onun activesini true yapmalısınız.
2.gösterdiğiniz dizinde tablo yoktur.
kolay gelsin.
tablename de table listesini göremiyorsanız bunun iki sebebi olabilir.
1.database i ayarlamamışsınızdır. tablonun database name sine ilgili dizini göstermeniz veya database bileşeni kullanıyorsanız onun activesini true yapmalısınız.
2.gösterdiğiniz dizinde tablo yoktur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
off
ya yanlış anlamayın ama...
tamam olası bütün ihtimalleri yazıyorsunuz teşekkür ederim ancak boyle salak muamelesi gibi bişi oldu...
klasorde db var...
db nin yolunuda gosterdim...
bi önceki kişi diyorki table name yi ayarlamassan active yi true yapamassın normaldir...sizde diyorsunuzki activeyi true yapmassan table name yi gosteremessin normaldir...windowsun yardımı gibi oldu.
ya ben bunların hepsini tamamladım goremiyorum...extreme bir durum soz konusu
neyse teşekkürler
yanlış anlaşılmamak dileği ile...
tamam olası bütün ihtimalleri yazıyorsunuz teşekkür ederim ancak boyle salak muamelesi gibi bişi oldu...
klasorde db var...
db nin yolunuda gosterdim...
bi önceki kişi diyorki table name yi ayarlamassan active yi true yapamassın normaldir...sizde diyorsunuzki activeyi true yapmassan table name yi gosteremessin normaldir...windowsun yardımı gibi oldu.

ya ben bunların hepsini tamamladım goremiyorum...extreme bir durum soz konusu

neyse teşekkürler

form üzerinde iken Alt+F12 yap ve Table1'in özelliklerini buraya gönder. Bir bakalım.
gibi olmalı.
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
object Table1: TTable
....
end
Kolay gelsin.
sanırım bir yanlış anlama oldu. ben table ın değil
TTable bileşeninin tablename ini ayarlaman için databasename özelliğini ayarlaman lazım. (tanımladığın bir alias, TDatabase bileşeni ile tanımladığın alias, veya direk dosyaların olduğu dizin). DatabaseName ini ayarladıktan sonra tablolar otomatikolarak listelenir (yani listelenmesi lazım
).
Mustafa abimizin dediği gibi özellikleri bi gönder...
Kolay gelsin.
eğer TDatabase bileşeni nin activesini true yapman lazım dedim. eğer bir yanlışım varsa özür dilerim.aslangeri yazdı:veya database bileşeni kullanıyorsanız onun activesini true yapmalısınız.
TTable bileşeninin tablename ini ayarlaman için databasename özelliğini ayarlaman lazım. (tanımladığın bir alias, TDatabase bileşeni ile tanımladığın alias, veya direk dosyaların olduğu dizin). DatabaseName ini ayarladıktan sonra tablolar otomatikolarak listelenir (yani listelenmesi lazım

Mustafa abimizin dediği gibi özellikleri bi gönder...
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama