Merhaba,
Üzerinde uğraştığım bir proje var, veritabanı tasarımı ve bilgi giriş modülleri bitti. Sıra raporlamada... Fazla vaktim olmadığı için yanlış bir yola sapmadan görüşlerinizi almak istedim :
a) Fatura, irsaliye, garanti belgesi... gibi matbu form kullanarak matrix yazıcıda basılması gereken raporlar var,
b) Etiket dökümünün matrix yazıcıdan yazdırılması gerekiyor,
c) Verilen siparişler, üretilecekler, üretilenler, vs gibi çeşitli raporlar var. Matrix veya lazer yazıcıdan alınabilir.
* Şimdiye kadar Delphi'de hiç bir rapor yazdırmadım !
* Forumda etiket, fatura, matrix yazıcı, DOS vs diye aramalar yaptım, yapmaya devam ediyorum.
* Gerekirse bütün raporlar matrix yazıcıdan alınır diyebilirim, zaten çoğu mecburen öyle olacak.
* Paralı olan raporlama araçlarını şimdilik kullanamıyorum
Sorularım :
1- Özellikle fatura, irsaliye ve etiket basımı çok önemli. Quick report, Free Report ve Zreport gibi araçlardan tek bir tanesi tüm bu raporlamalar için yeterli olur mu ? Hangisi ile başlamalıyım ?
2- Yoksa bir raporlama aracı kullanmadan yazdırma işlemini kendim yapsam daha mı doğru olur ?
3- Etiket kısmında şöyle bir şey gerekiyor : A malz. 5 tane, B malz. 3 tane, C malz. 7 tane gibi malzeme miktarları var : Bu durumda toplam 15 tane etiket basılacak ve her malzemeye bu etiketler yapıştırılacak. Bu konuda öneriniz ne olur ?
Şimdiden teşekkürler....
Raporlama, etiket, fatura vs konusu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Raporlama, etiket, fatura vs konusu
Sevgi, Saygı.....
dot matrix yazıcılar için zreport
dot matrix yazıcıdan döküm almak için ben zreport kullanıyorum. diğer dökümler için qreport. aslında q report dotmatrix e de yazar ama yazma süresi uzuyor başka da bi tersliği yok bildiğim kadaı ile.
kolay gelsin
kolay gelsin
S.A.
Kolay Gelsin.
ZReport u öneririm. hem matrix hemde diğer yazıcılarda çıktı alabilirsin. ama ben hp de yaptığım bir denemede türklçe karakterlerde sorun yaşadım bu nu nasıl çözüleceğini bilen arkadaşlar varsa sevinirim.1- Özellikle fatura, irsaliye ve etiket basımı çok önemli. Quick report, Free Report ve Zreport gibi araçlardan tek bir tanesi tüm bu raporlamalar için yeterli olur mu ? Hangisi ile başlamalıyım ?

buna bişey diyemem ama2- Yoksa bir raporlama aracı kullanmadan yazdırma işlemini kendim yapsam daha mı doğru olur ?
kendin yazdırman eğer daha önce bi kütüphane oluşturmadıysan vaktini alır.Salih yazdı:Fazla vaktim olmadığı için...
bu kayıtları geçici bir tabloda tutup (yukardaki örneğe göre geçici tabloda 15 kayıt olacak) tabloyu direk (ayarladığın/ayarllayacağın etiket tipine göre) yazıcıya gönderebilirsin. etiketleri yazdırdıktan sonra tabloyu tekrar boşaltırsın.3- Etiket kısmında şöyle bir şey gerekiyor : A malz. 5 tane, B malz. 3 tane, C malz. 7 tane gibi malzeme miktarları var : Bu durumda toplam 15 tane etiket basılacak ve her malzemeye bu etiketler yapıştırılacak. Bu konuda öneriniz ne olur ?
Kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
LPT çıkışlı HP lerde , cd içerisinde DJCP isimli bir yazılım var bu yazılımı kur. DJCP.exe yi çalıştırdıgında MORE kısmına gir orada karakter seti. Turkish i seç. Problemin kalmaz...aslangeri yazdı:ama ben hp de yaptığım bir denemede türklçe karakterlerde sorun yaşadım bu nu nasıl çözüleceğini bilen arkadaşlar varsa sevinirim.
Kolay Gelsin.