firebird, delphi ve events
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi ve firebird veritabanını kullanıyorum.Bir tabloya kayıt girildiğinde,düzeltme yapıldığında,silme yapıldığında aynı tablo üzerinde işlem yapan diğer kullanıcının bu işlemden nasıl haberi olacak. Forumda bu konu ile ilgili diğer yazıları okudum. Fakat istediğim sonuca maalesef ulaşamadım. Elinde bir örneği olan varsa muttalip@yildiz.edu.tr ye atarsa çok memnun olacağım. Bu aşamayı geçemediğim için programın yazım aşamasına geçemedim. İlgilenecek herkese teşekkürlerimi sunarım.
Muttalip TOPTAŞ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
ilgili tablonun before update,insert,delete triggerında postevent ile mesaj yolla
delphi tarafında ibevents bileseni ile bu mesajı yakala
IbEvents bileseninin Events ozelligine yakalanacak stringleri (FB den postalanan) giriyorsun
OnEventAlert olayında EventName parametresini kullanarak hangi tablonun guncellendigini ogrenip ona gore islem yapabilirsin
delphi tarafında ibevents bileseni ile bu mesajı yakala
Kod: Tümünü seç
CREATE TRIGGER PERSONS_GUNCELLE FOR PERSONS
ACTIVE AFTER INSERT OR UPDATE OR DELETE POSITION 0
AS
begin
post_event 'PERSONS_CHANGED';
end
OnEventAlert olayında EventName parametresini kullanarak hangi tablonun guncellendigini ogrenip ona gore islem yapabilirsin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Firebird tarafından gönderilen mesajı delphi den maalesef yakalayamıyorum. Buradaki amacım şu.2 client da dbgrid ile bir tabloyu görüntülüyorlar.Biri bir bilgi girdiğinde diğer client da bu bilgi otomatik olarak güncellenecek. Ancak diğer client da navigator üzerindeki refresh düğmesine tıkladığımda verinin güncellenmiş halini görüyorum.
Muttalip TOPTAŞ
IBEvent component ına yazdığın event isimlerinde bir problem olabilr, yanibüyük küçük harf varkeder, ayrıca bu component a yazdığın değerleri register etmen gerek, onun içinde IBEvent alerter da autoregister gibi biş iolucaktı onu true yaparsan otomatik register edilir.
ayrıca event in generate edilebilmesi için mutlaka commit edilmesi gerekir, bunları kotrol etmen gerek
kolay gele
ayrıca event in generate edilebilmesi için mutlaka commit edilmesi gerekir, bunları kotrol etmen gerek
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!