ZReport -> Out of page bounds

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

ZReport -> Out of page bounds

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Arkadaşlar
Zreportta Out of page bounds, page 0,0 line 60 hata iletisini alıyorum.
0.sayfa 0.sütun 60.satır. :?: :?: :?:

Yalnız her seferinde bu hatayı vermiyor. Aldığım raporların genişlikleri farklı. aynı form üzerinde birden fazla TZreport bileşeni var. istediğim rapora göre istediğim zreportu preview yapıyorum. Bu raya kadar herşey normal.

Fekat (ör. iki rapor olsun) 1.raporu aldıktan sonra 2. raporu alırken bu hatayı veriyor. Tersi içinde durum aynı. Programı tekrar başlattıyorum 2. raporu aldıktan sonra 1.raporu alırken hata veriyor.
Bu hata mesajından sonra aynı formdaki diğer zreportlarda sapıtıyor(sadece page header bandını yazıyor diğer bantları yazmıyorlar).

Raporların (Zreportlarının datasetlerinin) birbirleri ile bağlantıları yok. Tek ortak noktaları aynı form üzerinde duruyorlar.

TZreport bileşenlerinin width leri birbirinden farklı. acaba bunla bi ilgisi olabilirmi?
{yapılan testlerde bunla ilgisi olmadığı görüldü}
Daha önce böyle bişeyle karşılaşan varmı?
Konu üzerindeki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim neden böyle bişey yapar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

problemin neyden kaynaklandıgına dair bi fikrim yok ama raporlama konusunda ufak bi tiyo vermek istiyorum...

FormInheritance yontemi ile yapsan daha rahat olur nasıl dersen
bos bir form uzerinde bir datasource bir zreport varsa ortak kullanılmasını istedigin bilesenler olsun buna TFrmBaseReport diyelim

her rapor icin bir form olustur bu mantıkla ama formlar TFrmBaseReporttan turesin, icini de o rapora gore doldur.raporlar formundan cagır...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Sanırım zreportların aynı form üzernde durmasından kaynaklanıyor.
Bileşeni yeni bir formun üzeirne koyduğum zaman çalıştı. Diğer raporlarıda ayrı formalara koyuyorum bakalım sonuç ne olacak.

Gökmen hocam önerin için sağol. Inceliyorum uygun raporları o şekilde yapabilirim sanırım ama bandların beforeprintlerini çok kullanıyorum biraz uğraştırabilir. neyse

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim