interbase
interbase
sizlere başka bir sorum olacak. peki ibquery,ibdataset ve ibstoredproc aşağı yukarı aynı işi yapıyor yani kayıt ekleme,silme,güncelleme ve arama işlemleri yapabiliyoruz.bunların farkların ve nerde kullanacağımı kısaca yazarmısınız.interbase veri tabanı kullanıyorum. saygılar.
IBQuery :
a) Standart sorgulamalar. Grid, raporlama sorgulamaları gibi
b) Toplam almak gibi işlemlerde
c) Tablo,view,stored procedure oluşturmak gibi işlemler
d) Sorgularda filtreleme işlemleri için (Karmaşık sorgulamalar)
IBDataset:
Kayıt girme, silme, refresh gibi işlemlerde yani tüm transaction işlemlerinde
IBStoredProc:
IBStoreProc Nesnesi yukardaki iki nesneden çok farklıdır. İnterbase de oluşturulmuş stored procedure leri tetiklemek için kullanılır. Ancak Stored procedureler geriye sonuç döndrüyorsa (Select) IBQuery e "benzer" bir işleve sahip olacaktır.
MSN messenger kullanıyorsanız ekleyin.(sairx@hotmail.com) Bi kaç arkadaşa bu konuda messenger üserinden kurs vermiştim. Size de yardımcı olabilirim.
Sevgiler...
a) Standart sorgulamalar. Grid, raporlama sorgulamaları gibi
b) Toplam almak gibi işlemlerde
c) Tablo,view,stored procedure oluşturmak gibi işlemler
d) Sorgularda filtreleme işlemleri için (Karmaşık sorgulamalar)
IBDataset:
Kayıt girme, silme, refresh gibi işlemlerde yani tüm transaction işlemlerinde
IBStoredProc:
IBStoreProc Nesnesi yukardaki iki nesneden çok farklıdır. İnterbase de oluşturulmuş stored procedure leri tetiklemek için kullanılır. Ancak Stored procedureler geriye sonuç döndrüyorsa (Select) IBQuery e "benzer" bir işleve sahip olacaktır.
MSN messenger kullanıyorsanız ekleyin.(sairx@hotmail.com) Bi kaç arkadaşa bu konuda messenger üserinden kurs vermiştim. Size de yardımcı olabilirim.
Sevgiler...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz