usb flash bellek ile calısmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
usb flash bellek ile calısmak
merhaba arkadaslar
Ado kullanarak yazdıgımız bir parogramı usb flash bellekten calıstırmak istiyorum ve yani serverda client te flash bellek olacak. ado connectionda yolu belirtebiliyorum fakat flash bellek makinadan makinaya degisiyor bazen d bazen e partisin oluyor.
bu konuda yardımcı olacilirmisiniz?
Ado kullanarak yazdıgımız bir parogramı usb flash bellekten calıstırmak istiyorum ve yani serverda client te flash bellek olacak. ado connectionda yolu belirtebiliyorum fakat flash bellek makinadan makinaya degisiyor bazen d bazen e partisin oluyor.
bu konuda yardımcı olacilirmisiniz?
Standart olarak Z tanıtabiliyorsan en iyisi Z tanıtman olacaktır.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
S.A.
yolu sabit yapma. programı çalıştığı sürücüü buldur. eğer ağ üzerinden çalışmıyorsa bu kod sana programın çalıştığı sürücünün ilk harfini döndürecekdir. Connection stringi buna göre değiştirebilirsin.
Kolay Gelsin.
yolu sabit yapma. programı çalıştığı sürücüü buldur.
Kod: Tümünü seç
surucuadi:=extractfilepath(paramstr(0))[1]
Kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
avaible
benimde aklıma ilk gelen sey o oldu ama buseferde program icerisinde bazı nesnelerin cahangelerine kodlar yazdıgımdan dolayı hatalar cıkıyor o hataları duzeltsem bile partision u degistirirken acık uygulama diyor
acaba formlar create edilmeden once yani
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TFRMkumas, FRMkumas);
Application.Run;
bu kısımdan once partision u degistirebilirmiyim
yada basta formları avaible yapıp partision degistikten sonra aktif nasıl yapabilirim
acaba formlar create edilmeden once yani
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TFRMkumas, FRMkumas);
Application.Run;
bu kısımdan once partision u degistirebilirmiyim
yada basta formları avaible yapıp partision degistikten sonra aktif nasıl yapabilirim
connectionstring yolunu belirlem
yardımlarınız icin tesekkurler nihayet buldum
begin
surucuadi:=extractfilepath(paramstr(0))[1];
DM.ADOBaglantim.Close;//:=FALSE;
dm.ADOBaglantim.ConnectionString:='Data Source='+surucuadi+':\data\Kumasdeg.mdb';
dm.ADOBaglantim.Open;
DM.ADOBaglantim.Connected:=TRUE;
Application.CreateForm(TFRMiplik, FRMiplik);
dm.TBLGiderler.Open;
dm.TBLiplikler.Open;
end;
begin
surucuadi:=extractfilepath(paramstr(0))[1];
DM.ADOBaglantim.Close;//:=FALSE;
dm.ADOBaglantim.ConnectionString:='Data Source='+surucuadi+':\data\Kumasdeg.mdb';
dm.ADOBaglantim.Open;
DM.ADOBaglantim.Connected:=TRUE;
Application.CreateForm(TFRMiplik, FRMiplik);
dm.TBLGiderler.Open;
dm.TBLiplikler.Open;
end;
S.A.
Tabii ki aklımdan geçti ama inat ya USB dışına çıkmaması gibi bir durum varsa o çaresiz kalır. HDD seri numarasını değiştirebilen yazılımlar mevcut. Disk boyuntunu da düşündüm mesela 128 Mb. şartı konmalı çalışması için ama bi partition ayırır inat eden adam dimi? AppPath Seri no veya disk boyutu bu yüzden faydasız. Usb port ile ilgili yaptırımlar uygulamak lazım... Neyse benim düşüncem için daha zaman var ama senin için belki yardımcı olur bu söylemlerim...
Saygılar, sevgiler...
Taner DOĞAN
Tabii ki aklımdan geçti ama inat ya USB dışına çıkmaması gibi bir durum varsa o çaresiz kalır. HDD seri numarasını değiştirebilen yazılımlar mevcut. Disk boyuntunu da düşündüm mesela 128 Mb. şartı konmalı çalışması için ama bi partition ayırır inat eden adam dimi? AppPath Seri no veya disk boyutu bu yüzden faydasız. Usb port ile ilgili yaptırımlar uygulamak lazım... Neyse benim düşüncem için daha zaman var ama senin için belki yardımcı olur bu söylemlerim...
Saygılar, sevgiler...
Taner DOĞAN