iyi günler yardımlarınıza teşşük ederiz Allah razı olsun
windows 98 arapça yazılı bir rtf dosyam var wordpade normal olarak çalışıyor ama bunu ricedit cağırdığımda [ricedit1.loadformfile('arapça.rtf')] dediğimde anlamısız yazılar geliyor ama worpade açınca normal win2000 winXP lerde hiçbir problemi yok ne yapmalıyım
yardımlarınaza şimdiden teşşükür ederim
RichtEdit 'e çağırma sorunu Win98
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
RichEdit bileşenine tıkla Object Inspector penceresine gel Font sekmesinden Charset'e Property sinden ARABIC_CHARSET i seç.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
-
- Üye
- İletişim:
denedim ama olmadı
sizin dediğinizi denedim win98 dil yamasını kurdum hatta arapca klavye yükledim fatiha.rtf dosyam arapca olarak fatiha suresi vardı wordpad düzgün bir şekilde geldi ama richeditde çagırdığımda anlamsız arapca harfler geldi nasıl halledebilirim
Mail adresime Fatiha.Rtf dosyanızı gönderirmisiniz incelemek isterim.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Dosya için Teşekkürler.
Windows XP kullanıyorum hiç bir ayar yapmadan default olarak richedit1.Lines.loadfromfile('002.rtf'); dosyayı çağırdım bende problemsiz açtı. Windows 98 de deneme şansım olmadığı için 98 de deneyemedim
Bu arada Delphi 6 kullanıyorum.
Kolay Gelsin...
Windows XP kullanıyorum hiç bir ayar yapmadan default olarak richedit1.Lines.loadfromfile('002.rtf'); dosyayı çağırdım bende problemsiz açtı. Windows 98 de deneme şansım olmadığı için 98 de deneyemedim

Bu arada Delphi 6 kullanıyorum.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri