Kolay gelsin Arkadaşlar.Malesef o kadar arayıp denememe rağmen bu ekran boyutlarıyla ilgili istediğimi bir türlü yapamadım arkadaşlar.Offline dosyayı da alıp tüm yöntemlere baktım site içinde de arattırdım ama oradaki örneklerle olmadı.Sorunum aynı tabiki 1024*768 de düzenlediğim formu 800*600 de açtığımda scroll çubukları çıkıyor.Formdaki bazı kodları da Formun onShow una yazdım ama arkadaşlar biçare bulamadım.Hem Formdaki tüm neslerin boyutunuda aynı oranda küçültmem lazım.sanırım olay biliniyor zaten ama bu konuda yardımcı olursanız kullanılan bi örnek kod ( denenmiş ) siteye yollayabilirseniz herkesin faydalanması amacıyla gerçekten çok seviniriz.Sanırım admin arkadaş ÇOK kızacak hatta ARAMA yapın diyecek ama ne zamandır bu sorunum ayne duruyor.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.ve Mail adresime de yollanma imkanı varsa eğer sevinirim Kolay gelsin arkadaşlar.
E-mail:BeyazCennet@hotmail.com
ekran Boyutları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bu ScaleBy olayı benim aklıma pek yatmıyor. Gerçi üzerinde hiç uğraşmadım ama neyse.
Ben bu tip durumlarda şunu yapıyorum. Ekranımı olabilecek en düşük çözünürlüğe göre ayarlıyorum (burda 800x600). Daha sonra panel, buton vs. componentlerin Align ve Anchor özelliklerini ayarlıyorum. Form hangi çözünürlükte açılırsa açılsın, düzgün görünüyor.
Detay isterseniz
align anchor
Kolay gelsin.
Ben bu tip durumlarda şunu yapıyorum. Ekranımı olabilecek en düşük çözünürlüğe göre ayarlıyorum (burda 800x600). Daha sonra panel, buton vs. componentlerin Align ve Anchor özelliklerini ayarlıyorum. Form hangi çözünürlükte açılırsa açılsın, düzgün görünüyor.
Detay isterseniz

Kolay gelsin.